Dembeleova objava rata. hoće li Barsa morati da prihvati ovaj transfer?

Autor: Boris Jovanović
petak 21.01.2022.
10:44
Izvor: Sportske.net

Francuz žestoko odgovorio...

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Nastavlja se priča oko Dembelea i Barse. Nakon što je Francuz "zamrznut" jer ne želi da produži ugovor, on se oglasio na Instagramu oštrim saopštenjem. Dembele je optužio klub da se za razliku od njega služi ucenama, da je uvek davao sve od sebe, da je imao i probleme sa povredama i koronom, ali da nikada nije odbio da čak i povređen igra za klub.

On smatra da se protiv njega vodi kampanja u medijima bliskim Barseloni, na njegovu stranu je stalo i špansko udruženje profesionalnih igrača koje smatra da Barselona nema pravo da se prema Dembeleu ophodi drugačije nego prema ostalim igračima. On jasno ne mora da igra, ali mora da bude deo ekipe dok ima ugovor.

Situacija je takva da je najbolje rešenje za sve da fudbaler ode, nikada nije ispunio očekivanja posle trocifrenog transfera iz Dortmunda u Kataloniju. Imao je i problema sa disciplinom, kašnjenjima, pokazivao na momente briljantan talenat, ali nikada nije uspeo da izraste u fudbalera kakvog su Katalonci očekivali.

Ponuda je stigla iz Londona. 

Naime, Čelsi bi platio četiri miliona pozajmicu, što je praktično transfer, jer bi na leto Dembele bio slobodan, mogao bi da izabere klub, bili to "Plavci" ili neko drugi. Barsa naravno želi veći novac, iako mu je do kraja ugovora ostalo pola godine, ali ne treba zaboraviti da Dembele ima ugovor devet miliona neto po sezoni, dakle Barsa bi toliko otprilike uštedela sa porezima, ako ga pusti u Čelsi.

Videćemo da li ima još ponuda, priča se da bi Dembele prihvatio da ode, a onda na miru izabrao, Njukasl mu nudi ogroman novac, ali bi ta solucija za njega bila primamljivija na leto, jer želi da vidi hoće li "Svrake" ostati u PL.   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke