Demonstracija sile, Njukasl oteo rivalima najboljeg strelca, šta je sledeće?

Autor: Boris Jovanović
sreda 12.01.2022.
09:22
Izvor: Sportske.net

Novo pojačanje na vidiku, ali to nije kraj!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Englesku je noćas obišla vest, Njukasl je našao napadača. Odlučili su se za špica Barnlija Krisa Vuda i rival tu ne može da učini ništa. Naime, postoji klauzula u ugovoru ovog fudbalera (otkupne klauzule su retke u engleskom fudbalu), u pitanju je oko 30 miliona evra i danas će "Svrake" to platiti. 

Očekuje se da Vud bude u timu već za vikend protiv Votforda. U Barnliju su šokirani, trener Dajš je bukvalno poludeo jer mu direktni rival za opstanak odvodi najboljeg strelca. 

Vud je Barnli je dao samo 16 golova ove sezone, uz Vulvse i Norič imaju najgori napad u ligi, a iskusni Novozelanđanin je tri puta pogodio mrežu u šampionatu. S obzirom na sistem igre Barnlija to nije malo, uz to on je igrajući za ovaj klub za četiri godine i oko 140 mečeva, dao pedesetak golova. Pre Barnlija, igrao je za Lester, Lids, karijeru je praktično počeo u Engleskoj u omladincima VBA.

Šta još treba očekivati?

Pokušaće da eventualno dovedu na pozajmicu sa obaveznim otkupom Darvina Nunjeza koji je najbolji strelac portugalske lige, transfer bi na leto platili oko 60 miliona evra. Ali, pitanje je hoće li se Benfika odreći Urugvajca.

I dalje traže štopera, za Botmana je ponuda odbijena, pokušavaju da ubede Torino da im proda Bremera, kao i Sevilju da pusti Dijega Karlosa. Oba brazilska štopera su veoma raspoložena da se presele na sever Engleske, jer bi zaradili mnogo više novca. Pominje se i povratak Felainija u PL, a teško će uzeti vezistu Dortmunda Dahuda koji je sada vratio poverenje trenera i igra standardno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke