Derbi sa Arsenalom potvrdio, precrtan kod Pepa, odlazi na zimu i može da bira klub!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 09.10.2023.
22:42
Izvor: Sportske.net

Rastanak na vidiku.

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Vezista Kalvin Filips napustiće Mančester siti u zimskom prelaznom roku.

Ovu vest preneli su engleski mediji, dan nakon derbija između Arsenala i Mančester sitija u kom je Filips ostao na klupi za rezerve.

To ne bi bilo toliko čudno da Rodri ne odrađuje i dalje suspenziju, te da je mesto zadnjeg veznog od prvog minuta zauzeo 18-godišnji Riko Luis. 

Iako je Pep Gvardiola kasnije menjao i osvežavao vezni red, opet nije bilo mesta za Filipsa, koji je ostao neiskorišćena izmena. 

Izvori istovremeno pišu da je izvesnije da Filips ode na pozajmicu, te da će imati brojnih ponuda iz Premijer lige, jer je na ceni.

On je bio standardni reprezentativac kao član Lidsa, iz kog je došao u Siti na poziv Pepa Gvardiole leta 2022. za 49 miliona evra. 

Filips ima 27 godina i želi da ide sa reprezentacijom Engleske na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj, stoga je neophodno da u drugom delu sezone bude standardan i da povrati svoju staru formu. 

Navodno ga je kontaktirao Njukasl, pominje se opet i Vest Hem, mada su male šanse pošto je došao Edson Alvarez. Pojedini izvori pišu da bi u igru mogao da uđe i Bajern Minhen, jer se zna da Tuhel očajnički želi zadnjeg veznog, tako da će Filips moći da bira između nekoliko primamljivih ponuda. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke