Dinamo vraća legendu - Sautempton ne zna šta će sa Oršićem, opcija povratak!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.03.2023.
17:00
Izvor: Sportske.net

Naročito ako "sveci" ispadnu u Čempionšip.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Jedan od najvećih transfera u regionu prošle zime bio je odlazak Mislava Oršića iz hrvatskog prvaka zagrebačkog Dinama u redove člana engleske Premijer Lige Sautemptona za 6.000.000 evra.

Oršić je sjajnim partijama na Mundijalu u Kataru na kojem je sa Hrvatskom osovjio bronzu oduševio "svece" koji su se nadali da će im pomoći u borbi za opstanak.

Ipak, 30-godišnji ofanzivac koji je sa Dinamom osvojio četiri šampionata Hrvatske nije se snašao u Engleskoj. Odigrao je tek šest minuta u Premijer ligi, a njegov Sautempton grčevito se bori za opstanak.

Trenutno su u teškoj sitauciji i Oršić i "sveci", a engleski klub platio je Dinamu samo polovinu od ukupnih 6.000.000 evra za transfer brzonogog igrača.

Tako se pojavila mogućnost da Englezi ne plate drugi deo obeštećenja u iznosu od 3.000.000 evra, a da se na kraju sezone Oršić vrati u Dinamo, javljaju hrvatski mediji.

Jasno je da na "Maksimiru" nemaju ništa protiv ovakvog epiloga. Oršić bi im se vratio nakon samo šest meseci, a klub imao zaradu od 3.000.000 evra. Sa druge strane Sautempton će morati da rastereti budžet ukoliko ispadne u Čempionšip, a logično bi bilo da igrač koji ne dobija priliku bude među prvima na transfer listi.

Veruje se da ni Oršić ne bi imao ništa protiv da ponovo zaigra za omiljeni klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke