Dinamo Zagreb sprema rekordni transfer u istoriji kluba!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.01.2022.
11:26
Izvor: Sportske.net

Platiće skoro devet miliona za dva pojačanja ove zime?

GNK Dinamo Zagreb/Pixell
GNK Dinamo Zagreb/Pixell

Povezane vesti

Zagrebački Dinamo ove sezone ne igra na nivou iz prethodnih nekoliko godina, pa posle prvog dela sezone u Hrvatskoj ima veliku konkurenciju u borbi za prvo mesto. Za titulu se bore i Osijek, Rijeka, pa i Hajduk, ali posle najnovijih poteza Zagrepčana tokom zimskog prelaznog roka, teško da će na proleće pomenute ekipe moći da izdrže trku sa aktuelnim šampionom.

Uoči novogodišnjih praznika, ''Modri'' su već doveli prvo veliko pojačanje ove zime, to je levi bek Osijeka Petar Bočkaj, za koga je Dinamo prema informacijama iz Hrvatske izdvojio čak 2.7 miliona evra i ujedno značajno oslabio jednog od najvećih rivala ove sezone.

Ali, to se ''Modri'' ne zaustavljaju!

Iz Argentine sada stiže informacija da su Zagrepčani u pregovorima sa Godoj Kruzom oko transfera 23-godišnjeg napadača Martina Ohede. On je ove sezone postigao 12 golova, uz tri asistencije, ali najinteresantnije u celoj priči je njegova cena koja iznosi čak šest miliona evra.

Teško je očekivati da će Argentinci od te sume odustati, jer će novac od transfera morati da podele sa Rasingom, bivšim klubom pomenutog igrača.

Da se na relaciji Dinamo - Oheda zaista nešto dešava, svedoče i njihovi potezi na društvenim mrežama, pa je tako Oheda zapratio Zagrepčane na Instagramu, a oni su mu potom uzvratili na isti način.

Ukoliko bi Dinamo zaista platio šest miliona za Ohedu, bila bi to rekordna kupovina u istoriji kluba. Dosadašnji rekorder je Marko Rog, za koga je Dinamo svojevremeno platio Splitu pet miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke