Dinamovi transferi za udžbenike, nova lekcija svima u regionu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.06.2022.
20:54
Izvor: Sportske.net

Još jedno fantastično leto na Maksimiru kada su transferi u pitanju.

Screenshot/YouTube/Hrvatska Nogometna Televizija
Screenshot/YouTube/Hrvatska Nogometna Televizija

Povezane vesti

Godinama unazad su Dinamovi potezi u prelaznim rokovima, pre svega ogromne sume za koje je klub sa Maksimira prodavao tada neafirmisane igrače, bili ''nemoguća misija'' za naše najveće klubove, ali se očekivalo da će sve to zatajiti posle formalnog odlaska Zdravka Mamića iz kluba i sudskog procesa koji se protiv njega vodio.

Međutim, Zagrepčani i ovog leta dele lekcije kako se posluje na fudbalskom tržištu.

Najpre je snažno odjeknula vest da je Dinamo za četiri miliona evra angažovao defanzivca Atalante Boška Šutala koji je u klub iz Bergama otišao pre dve i po godine iz Osijeka. Istovremeno, Dinamo je izdvojio još dva i po miliona evra za vezistu bečkog Rapida, 23-godišnjeg Roberta Ljubičića i mnogi su se pitali kada i kako će Dinamo vratiti uloženi novac.

Ali, ne samo da su vratili uloženo, nego imaju i milion viška! Kako?

Po svom oprobanom receptu, ''Modri'' su realizovali još jedan izlazni transfer u inostranstvo, konkretno u Volfsburg, gde je prešao Dinamov ''univerzalac''
22-godišnji Bartol Franjić, i to za, prema informacijama hrvatskih medija, 7 do 7.5 miliona evra!

Dakle, dali su 6.5 miliona evra za dva pojačanja, a zaradili možda i čitavih 7.5 miliona od prodaje igrača koji doskora čak nije bio ni standardni prvotimac!

Franjić je pre samo dve godine, u jeku pandemije koronavirusa bio na ivici da li će ostati u prvom timu Dinama, ili će biti prekomandovan u razvojni tim. Nekako je ipak ostao među prvotimcima, ali posle se pojavio problem na kojoj poziciji da igra, pa se šetao od levog beka, štopera, do zadnjeg veznog...

Svoju ulogu, koja god bila je korektno obavljao i skrenuo pažnju nemačkog bundesligaša koji je odlučio da uloži pozamašna novčana sredstva u Franjićev transfer.

On je u protekloj sezoni upisao 40 nastupa, postigao jedan gol i upisao tri asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke