Dok traži novog trenera, Barsa zvanično krenula po bombu u Mančester!

Autor: Milovan Longinov
subota 02.10.2021.
08:21
Izvor: Sportske.net

Ponovo je uzbudljivo na "Kamp nou".

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona užurbano traži novog trenera, jer će se Ronald Kuman večeras oprostiti bez obzira na ishod utakmice sa Atletikom u Madridu.

Marselo Galjardo i Roberto Martinez su se sami "odjavili" iz trke, pa su trenutno u njoj još samo Ćavi i Andrea Pirlo, koji ipak nemaju veliko iskustvo.

I dok se čeka na koga će da padne izbor, pouzdani novinar Oriol Domenek je gostujući u emisiji na katalonskoj OnzeTV potvrdio da će Đoan Laporta i definitivno krenuti po Rahima Sterlinga u zimskom prelaznom roku.

Englez je i dalje u drugom planu kod Pepa Gvardiole i utisak je da je pravi trenutak za rastanak. Problem je Sterlingova ogromna plata, ali bi u slučaju pozajmice Barselona verovatno plaćala najviše polovinu.

Ipak, nije isključeno ni da ga Barsa otkupi i to za ne toliko veliku sumu, jer isti izvor navodi da će Katalonci imati za trošak oko 60 miliona evra i da u Sitiju znaju da ne mogu da traže više od toga.

Oriol Domenek je ove informacije potvrdio i tvrdnjama da je Mateu Alemani, Laportin glavni operativac, boravio u Mančesteru u poslednjoj nedelji letnjeg prelaznog roka, ali nije uspeo da postigne dogovor sa Sitijem, pa su pregovori pomereni do zime. Takođe, Sterling u tom trenutku nije bio siguran po pitanju odlaska, ali mu je smanjena minutaža u narednim nedeljama promenila mišljenje i sada je otvoreniji za tu ideju.

Prva meta navodno je i dalje Dani Olmo, ali RB Lajpcig ne želi da pregovara i znatno otežava situaciju.

Sterling za  60 miliona evra u 26. godini? Na papiru deluje kao zanimljivo, ali nekako se Englezi baš i nisu najbolje pokazivali u Španiji, mada su retko tamo i odlazili...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke