Dolazak Olma Barsin lakši deo, kreće najteži kao i svakog leta, kako rasterati petorku?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 11.08.2024.
09:01
Izvor: Sportske.net

Katalonci kreću u operaciju prodaje igrača.

EPA-EFE/Miguel Tona
EPA-EFE/Miguel Tona

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona doveo je ovog leta samo Danija Olma, ali je Hansi Flik promovisao i nekoliko polaznika iz "La Masije", a sada sledi najteži deo kao i svakog leta - prodaja i rasterećenje budžeta.

Katalonski mediji prenose da je lista igrača na koje Flik ne računa opet Barsina najveća rak rana. U prvom redu je Klemen Lengle, koji je, verovali ili ne, među četiri najplaćenija igrača u ekipi, uz De Jonga, Levandovskog, Gundogana i Kundea. Lengle je odbijao ponude iz Saudijske Arabije, želeo je da ostane u Evropi, a najrealnija opcija sada je - Atletiko Madrid. Dijego Simeone želi Francuza, Barsa će najverovatnije dobiti minimalno obeštećenje, jer joj je najbitnije da se reši njegove ogromne plate.

Na poziciji štopera će svakako biti gužva, jer je Erik Garsija potvrdio da ostaje u Barseloni posle pozajmice u Đironi, pa su sada tu - Arauho, Kristensen, Kubarsi, Injigo Martinez, Erik Garsija, a i Kunde može da igra i kao bek i štoper. Prilično je jasno da neko mora da ode, uz Lenglea, to bi mogao da bude - Injigo Martinez. On je na ceni u Španiji, ima i godina, tako da Barsa ne može ni ovde da se nada zaradi, ali je takođe važno da oslobodi budžet. 

Sledeći je Vitor Roke, sa kojim je konačno postignut dogovor da je pozajmica najbolje rešenje. Brazilac se nije snašao po dolasku u Evropu, Barsa smatra da je ostanak u La Ligi najbolje za njegov razvoj. Takođe, dolaskom Danija Olma, opet su sve veće šanse da Ansu Fati bude prodat ili da ode na novu pozajmicu, pominjala se Sevilja.

Što se tiče "teškaša", Barsa je spremna jedino da sluša ponude za Rafinju i Frenkija de Jonga, ali oni nemaju nameru da odu. Brazilac veruje da može da se nametne kod Flika, dok je De Jong ubedljivo najplaćeniji, a zbog povrede koju vuče mesecima ovog leta ni nema toliko interesovanja. 

Sve u svemu, za Barsu bi bilo idealno da se reši petorice igrača, to su - Lengle, Injigo Martinez, Vitor Roke, Ansu Fati i Rafinja ili De Jong, ali to će biti veoma teško.

Jasno je da je sve usmereno ka dovođenju Nika Vilijamsa i njegove registracije, a za to je potrebno rasterećenje budžeta. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke