Donaruma kao Mona Liza, hoće li se istorija ponoviti?

Autor: Aleksandar Golubović
petak 11.03.2022.
10:35
Izvor: Sportske.net

Veličanstvena naslovna strana "Gazete delo Sport".

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Golman Pariz Sen Žermena Đanluiđi Donaruma na stubu je srama u Francuskoj nakon što je, uprkos pričama o faulu Karima Benzeme, kumovao eliminaciji "Svetaca" iz Lige šampiona.

PSŽ je imao aktivan rezultat sve do poslednjih pola sata kada je Real Madrid sa tri gola u mrežu Donarume izborio pobedu od 3:1 i plasman u četvrtfinale.

"L'Ekip" je reprezentativnom šampionu Evrope dodelio (pre)skromnu dvojku za izdanje u Madridu, a Italijani ne bi bili Italijani kada ne bi začinili celu priču.

Današnje izdanje "Gazete delo Sport" poslali su poruku bivšem kapitenu Milana: 

"Vrati se kući, Điđo!", stoji u naslovnoj strani najpoznatnijeg italijanskog sportskog lista, obučenog u odoru Mona Lize, koja je svojevremeno premeštena iz Italije u Francusku, a zatim je nastao skandal u pokušaju da se vrati na "Čizmu".


Neverovatna simbolika sa Donarumom, zar ne?

Isti izvor povezuje Donarumu sa Juventusom, čiji je prvi golman Vojček Ščesni, ali je Italijan daleko mlađi i ima bolju perspektivu.

Znajući da je Donaruma bivši kapiten Milana, teško je zamislivo da će zabosti nož u srce Milanezima, ali u fudbalu je sve moguće.

Mladi golman će ovog meseca doći u Italiji na okupljanje reprezentacije za utakmice baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo i pretpostavlja se da će već tada ove najave dobiti razradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke