Eden Azar i jedno neostvareno obećanje - Vreme je?!

Autor: Nemanja Janošev
petak 06.01.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Konačno bi moglo da se ostvari?

EPA-EFE/Abir Sultan
EPA-EFE/Abir Sultan

Povezane vesti

Fudbaler Real Madrida Eden Azar verovatno će u skorije vreme napustiti taj klub.

Pitanje je da li će se to dogoditi ovog januara ili na leto, ali jasno je da karijera Edena Azara u Realu više ne može da se oživi. Bilo bi pravo čudo da ostane, pa se stoga njegovo ime dovodi u vezu sa nekolicinom klubova.

Među njima je i turski Fenerbahče s kojim, ko bi rekao, Eden Azar ima povezanost i jedno dato obećanje pre 13 godina. 

Naime, 2009. godine Fener je dogovorio sve uslove sa talentovanim Belgijancem Edenom Azarom iz Lila i za to su bili spremni da plate 19.000.000 evra. No, francuski klub zahtevao je 25.000.000 i pregovori su propali.

Godinu dana kasnije, Fenerbahče, na čijem je čelu tada sedeo kontroverzni Aziz Jildirim se ponovo pojavio na vratima Edena Azara. Došli su u kamp reprezentacije Belgije kako bi pokušali ponovo da ga privole, ali Lil sada nije želeo ni da čuje budući da je Azar postao standardni član prve postave "doga".

"Jednog dana doći ću u Fenerbahče", poručio je Eden administravinom menadžeru turskog tima Hasanu Četinkaji koji je doputovao na razgovore s njim.

Znamo šta se kasnije događalo sa karijerom Edena Azara. Godnu dana posle prešao je u Čelsi za 35.000.000 evra, žario i palio Engleskom i Evropom, a potom je ostvario svoj san i otišao u Real Madrid 2019. gde ne samo da nije ispunio očekivanja, već naprotiv, igrao je katastrofalno, ugojio se i karijera mu ide silaznom putanjom.

Fener se spominje kao opcija, sada realnija nego ikada pre. Jer, Real bi pristao da ga se odrekne budući da im postaje veliki trošak, dok bi on ispunio dato obećanje i možda uspeo da makar malo trgne svoju karijeru.

U igri za njegov potpis je i Al Nasr, no oni se sada povezuju sa brdom igrača i morali bi potpuno da renoviraju ekipu kako bi ostali u okviru pravila tamošnje lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke