"Efekat Embape" izazvaće haos na leto - PSŽ naciljao tri velike "bombe"!

Autor: Mladen Heleta
petak 16.02.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Prenose ugledni L’Ekip i Sport.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Juče je konačno završena saga oko toga gde će Kilijan Embape nastaviti svoju karijeru. To definitivno neće biti Pari Sen Žermen, čije je čelnike kapiten Francuske obavestio da na leto odlazi. Sledeća destinacija bi trebalo da mu bude Real Madrid, ali to još nije potvrđeno, pa svoju šansu navodno vide još Liverpul i Arsenal.

Šampion Francuske je na taj način doživeo ozbiljan udarac, ali ljudi koji ga vode sigurno neće sedeti skrštenih ruku. Novca imaju na pretek, oslobodiće se i astronomske plate Empabea, pa će izaći na tržište u pokušaju da dovedu adekvatnu ili bolje rečeno adekvatne zamene.

Sinoć smo pisali da su na meti Viktor Osimen iz Napolija i Rafael Leao iz Milana, ali danas je ugledni francuski L’Ekip preneo da su glavne mete uprave kluba sa "Parka prinčeva" Mohamed Salah iz Liverpula i Bernardo Silva iz Mančester sitija!

Čelnici PSŽ-a prema navodima ovog lista čine sve da ove poslove završe do početka prelaznog roka. Žele da tandem na raspolaganju stručnom štabu bude već na startu priprema za novu sezonu.

Za Salaha su zainteresovani i bogati saudijski klubovi, ali je pitanje da li on želi da tamo nastavi karijeru, a PSŽ je neko ko može da mu obezbedi uslove koje je imao i Embape.

Kada je Silva u pitanju, njegov odlazak bio je aktuelan i prošlog leta, kada ga je želela Barselona. Međutim, posle prave letnje sage je odlučio da ostane u Sitiju.

Portugalac Ima ugovor sa "građanima" do juna 2026. godone, pa će Parižani morati dobro da plate, ukoliko ga žele u svojim redovima.

Na sve ovo se nadovezao katalonski Sport i preneo da PSŽ želi i vezistu Barselone Frenkija de Jonga. On naravno ne bi bio zamena za Embapea, ali bi njegov dolazak značajno ojačao ekipu, promenio joj fizionomiju i omogućio treneru Luisu Enrikeu da tokom leta napravi jedan potpuno novi model igre i da se za kratko vreme izbriše veliki uticaj koji je na svaku akciju ekipe imao Embape.

U svakom slučaju, pred nama je fantastično leto kada je reč o transferima, a očigledno je da će glavnu reč na tržištu voditi Pari Sen Žermen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke