Egzodus iz Barse u - Juve, Milan, Valensiju i Vulverhempton!

Autor: Milovan Longinov
subota 05.06.2021.
08:38
Izvor: Sportske.net

Počela rasprodaja na katalonskoj pijaci.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Barselona je najaktivnija na početku prelaznog roka, a nakon dolazaka Serhija Aguera, Erika Garsije i Emersona, na red su došli i odlasci.

Katalonski novinar Đerar Romero otkrio je nekoliko zanimljivih dogovora koji su na pomolu, pa da krenemo redom.

Na listi za odstrel sigurno su - Miralem Pjanić, Samjuel Umtiti, Karles Alenja, Žunior Firpo, Fransisko Trinkao, Martin Brajtvajt, Filipe Kutinjo, a vrlo verovatno i Serhi Roberto i Klemen Lengle, u slučaju pravih ponuda.

Potencijalne destinacije našlo je već četvorica igrača, pa da krenemo redom.

Najzvučniji odlazak mogao bi da bude povratak Miralema Pjanića u redove Juventusa. Romero tvrdi da je ovaj scenario moguć, ali je pitanje na koji način. Barsa želi De Lihta, spremna je na trampu, da uključi još neke igrače, ali nema šanse da će Juventus prihvatiti da pusti Holanđanina, pa će morati da pronađu bolju formulu. Pjanić je razočaran Kumanom, rekao je da neće ostati ako Holanđanin ostane  na klupi, tako da je rastanak neminovan. S druge strane, Maks Alegri želi Pjanića, koga je i doveo 2016. godine iz Rome.

Sledeći je Žunior Firpo, koji je najbliži Milanu. Teo Ernandes će teško ostati i odoleti ponudi Pari Sen Žermena, koji nudi 40 miliona evra za levog beka Milana. "Rosoneri" će platiti Barseloni oko 15 miliona evra, što je za tri manje nego što su ga Katalonci kupili od Betisa.

Karles Alenja se vraća sa pozajmice iz Hetafea, koji želi da ga otkupi, ali takođe ima ponude i Viljareala i Valensije. Upravo je Barselona zainteresovana da ga trampi za kapitena Valensije Hosea Gaju, kojeg Laporta, Alemani i Kuman vide kao idealnu zamenu za Đordija Albu. Gaja je stopirao pregovore oko novog ugovora, razočaran je projektom Valensije i želi da napusti svoj matični klub. Barsa je idealna destinacija, tako bi krenuo stopama šest godina starijeg Đordija Albe.

I za kraj, tu je opet Žorž Mendeš koji želi da odvede još jednog svog igrača u Vulvse. U pitanju je Fransisko Trinkao koga je Barsa platila Bragi čak 31 milion evra, ali mladi Portugalac se nije nametnuo. Dolaskom Memfisa Depaja, oporavkom Ansua Fatija, biće gusto u napadu i Portugalac će morati da ode ako želi minutažu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke