"El Klasiko" bitka za čudo iz Danske!?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 26.01.2023.
14:45
Izvor: Sportske.net

Za sada odlično igra u Seriji A.

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Rasmus Hojlund je možda naredni Skandinavac koji će obeležiti svet fudbala. 

Tek mu je 19 godina, a prema pisanju španskih medija oko Danca će se lomiti koplja najmoćnijih klubova Španije u vidu Barselone i Real Madrida. 

Hojlund je prošlog leta došao u Atalantu koja je izbrojala sedamnaest miliona evra za transfer iz austrijskog Šturma. U Gracu su zadovoljno trljali ruke, jer su ga samo šest meseci pre toga doveli za 1.8 miliona evra iz Kopenhagena.

Na početku sezone 21/22 nije blistao u redovima danskog velikana, ali je od januara posle prelaska u Austriju zabeležio 12 golova na 21 odigranoj utakmici u dresu Šturma. Dobri rezultati su ga odmah preporučili kvalitetnijim timova, borbu za njegov potpis dobije Gasperinijev tim i pokazalo se da "Boginja" nije pogrešila.

Rasmus beleži vrlo dobre partije, što se i potvrđuje u vidu interesovanja Reala i Barselona. Napadač je već debitovao u za seniorsku reprezentaciju Danske, dok je u prethodnih pet utakmica vezao četiri gola.

Jasno da ćemo videti sve bolje partije, Atalanta deluje kao prava sredina za njega, ali ako pozovu Španci jasno da se takav poziv ne odbija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke