Embape i Endrik sada, a za godinu dana još jedna "bomba" u Realu

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.06.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Real korak po korak okuplja skoro sve najbolje mlade igrače sveta.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Real Madrid je već sada na korak od toga da dogovori veliki posao za 2025. godinu, nakon što je nedavno doveo Kilijana Embapea i Endrika.

Kako navode španski mediji, za tačno godinu dana u Madrid bi trebalo da stigne sjajni nemački ofanzivni vezista Florijan Virc, nakon što je Real dogovorio uslove saradnje sa njim, pa mu još samo predstoji dogovor sa šampionom Bundeslige Bajerom iz Leverkuzena, čiji je Virc igrač.

Dogovor su prvo sklopili Virc i Bajer. Nemački reprezentativac, inače 21-godišnjak, obećao je klubu da će ostati njegov član i naredne sezone. Potom su u pregovore krenuli Virc i Real, pa je i tu sve dogovoreno.

Ono što se sad očekuje je dogovor klubova.

Transfermarkt procenjuje Virca na 130.000.000 evra, a "Marka" piše da će za njegovo dovođenje biti potrebno 20-ak miliona više.

Florijan Virc je nedavno završenoj sezoni bio jedan od najzaslužnijih za istorijske rezultate Bajera, prvu osvojenu titulu Bundeslige, trofej u Kupu Nemačke, te plasman u finale Lige Evrope. Odigrao je ukupno 49 utakmica u svim takmičnjima, postigao 18 golova i dodao 20 asistencija.

Virc je već četiri sezone standardan član prvog tima Bajera. Srušio je brojne rekorde Bundeslige, pošto je u najjačoj nemačkoj ligi debitovao sa samo 17 godina i 15 dana, u maju 2020. godine.

On će biti jedan od najvećih uzdanica selekcije Nemačke na Evropskom prvenstvu koje u petak uveče počinje utakmicom između Nemaca i Škota u Minhenu.

Real korak po korak okuplja skoro sve najbolje mlade igrače sveta i čini se da se njegovoj dominaciji evropskim fudbalom kraj i ne nazire.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke