Evo zbog čega su u Juventusu i pored dugova odlučili da kupe Vlahovića!

Autor: Boris Jovanović
utorak 25.01.2022.
15:08
Izvor: Sportske.net

Ovo je potpuno drugačija kupovina nego u prethodnim situacijama...

Beta/Salvatore Di Nolfi
Beta/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Mnogi se u Italiji, kao i u Srbiji pitaju kako je Juventus sebi mogao da priušti Vlahovića po ceni od 75 miliona evra. Da su čekali do leta, cena bi pala jer ulazi u poslednju godinu ugovora, računali bi na njegovo obećanje, ali bi se možda situacija promenila da su Siti i Čelsi ušli u trku.

Juventus je godinu završio u crvenom od oko 90 miliona evra, kao posledica korone, odrekli su se Ronalda kako bi uštedeli na njegovoj plati, ali sa druge strane nije lako izdvojiti ovoliki novac, pogotovo ne u januaru.

Ali, šta se, osim jasno toga da im je Vlahović potreban kao hleb nasušni jer ne mogu da daju gol i jer se muče i protiv slabijih timova. Sa te strane je sasvim jasno da im gori pod nogama, moraju da se plasiraju u Ligu šampiona (i dalje su u trci u Evropi), ali kako rekosmo mnogi se pitaju odakle novac.

Kako tvrde izvori iz kluba, nije bilo nikakve dileme. Predsednik Anjeli i njegovi rođaci, vlasnici braća Elkan su insistirali na transferu, porodična kompanija će zavući ruku u džep pre svega zbog Vlahovićevih godina. Kada su kupovani Iguain, pa Ronaldo, to je bilo ulaganje u starije igrače za koje nisu mogli da vrate novac. Ovo je potpuno drugačija situacija, Vlahović je veoma mlad, ima potencijal da izraste u najboljeg napadača na svetu. Posle korone, cene će skočiti, to je jasno kao dan i u Juventusu veruju da ne mogu da izgube u ovom poslu. Jer, pre svega, to su pokazali recimo kad je Kjeza u pitanju, iako se povredio, oni su imali ponudu da ga prodaju za duplo više novca od 40 miliona koliko su platili Fiorentini. Takođe, De Liht je doveden za 75 miliona, i njemu raste cena, Rajola je najavio da ima timova koji bi mogli da ga načine najskupljim defanzivcem u istoriji igre. Plus, kada platite, računate amortizaciju koja se meri godinama ugovora, pa bi Juventus recimo ako na leto proda Holanđanina, s obzirom da je proveo dve godine u klubu, praktično mogao da ga proda za 45 miliona i da bude na svome. Umesto toga, ako uzmu 100, jasno je u kakvom su plusu.

Zato je Vlahović bio tolika želja, odavno se nije pojavio tako dobar mlad igrač sa toliko iskustva, pa u Juventusu nisu oklevali. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke