Farioli precrtao kvartet i poslao ih među omladince pred revanš sa Vošom!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 29.07.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Radikalan potez Italijana!

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Trener Ajaksa Frančesko Farioli povukao je radikalan potez i precrtao je četvoricu igrača pred revanš sa Vojvodinom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Kako su preneli pouzdani izvori iz Holandije, Italijan je četvorici igrača saopštio da nemaju mesta u timu, čak ni na treninzima, pošto je sve poslao u drugi tim Ajaksa, a pitanju su - Borna Sosa, Oven Vijndal, Benjamin Tahirović i Silvano Vos.

Svakako da je najzvučnije ime Borna Sosa, pošto je levi bek hrvatske reprezentacije stigao pre samo godinu dana i to za osam miliona evra iz Štutgarta. 

Takođe, ni Vijndal nije bio jeftin, došao je kao veliko pojačanje iz AZ Alkmara 2022. za 10 miliona evra, a prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Rojal Antverpenu.  

I Tahirović je još jedan igrač koji je stigao prošlog leta, iz Rome za 7,5 miliona evra, ali ni za reprezentativca BiH nema mesta kod Fariolija.

Silvano Vos je najblaži udarac za Ajaks, jer je dete kluba, ponikao je u akademiji, ima 19 godina i nije koštao "kopljanike". 

Farioli želi zamene, ali je Ajaks u finansijskim problemima i da bi kupovao, mora da proda pojedine igrače, a trenutno jedino je Brajan Brobi zvezda koja može da popuni kasu.

Holandski mediji i izvori bliski Ajaksu izražavaju zabrinutost zbog ovakvog radikalnog poteza, posebno zbog činjenice da im je Farioli i oborio cenu slanjem u drugi tim, odnosno kompletnim precrtavanjem...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke