Feliks, Enco, Marokanci... ko su potencijalne zimske bombe?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 02.01.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Zimski prelazni rok će biti još kako zanimljiv.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Nova godina i novi prelazni rok, a vratio se i klupski fudbal - uživanje počinje. 

Prema dosadašnjim najavama iz brojnih pouzdanih izvora kažu da će biti nekoliko velikih zimskih tranfera, a prvi u redu su - Žoao Feliks i Enco Fernandez, jer su procenjeni na 100+ miliona evra.

Doduše, teško da će neki klub sada ispuniti zahtev Atletika, ali je vrlo moguće da će neko od premijerligaša dovesti Feliksa na pozajmicu uz obavezan otkup na leto, kada je lakše realizovati transfere sa devet cifara. Navodno se pominju i Junajted i Čelsi i Arsenal, koji ujedno pomno prate i situaciju Dušana Vlahovića. 

Feliks nije srećan u Madridu, to se odavno zna, ali sada je klub prvi put spreman za pregovore, ali želi da pokrije uloženi novac. Atletiko je leta 2019. godine doveo Feliksa za astronomskih 120 miliona evra i želi da vrati tu sumu, što neće biti nimalo lako. Ipak, formula sa pozajmicom i otkupom na  leto zvuči još kako moguće. 

Sledeći je - Enco Fernandez, koji takođe gleda samo ka Premijer ligi. Jer, ko osim premijerligaša može da plati njegovu klauzulu od 120 miliona evra? Čelsi navodno sada vodi u ovoj trci, i dalje se  pominje Liverpul, ali Redsi neće platiti klauzulu. Čelsi jednostavno mora da pojača vezni red, Kante i Žoržinjo su u poslednjim mesecima ugovora i na leto postaju slobodni. Benfika nema ništa protiv da Enco ode sada, ali je stav kluba jasan - samo otkupna klauzula od 120 miliona dolazi u obzir.

Na ovoj listi moraju biti i Marokanci - Sofijan Amrabat i Azedin Unahi. Amrabat je blistao na SP, Fiorentina je spremna da ga proda, ali traži 40 miliona evra. Slična je situacija i sa Unahijem, koji je bio potpuno nepoznat kao igrač Anžea do Mundijala u Kataru na  kom je zablistao. Pominje se da su Napoli i Lester spremni da plate 30 miliona za njegov transfer i to već u januaru. 

Nemoguće je ne pomenuti i pojedine igrače koji su u poslednjoj godini ugovora, ali bi mogli već sada da promene sredinu. Tu je prvi u redu Juri Tilemans, koji neće potpisati novi ugovor sa Lesterom i čeka pravu ponudu. Ranije se povezivao čak sa Arsenalom i Liverpulom, te Barselonom, ali su glasine oko njega nekako utihnule jer ne pruža dobre partije, kao i celokupna ekipa Lestera. 

Sve u svemu, pred nama je još jedan uzbudljiv prelazni rok, spremite se. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke