Fiorentina donela odluku oko Vlahovića, neće mu se svideti?

Autor: Boris Jovanović
petak 14.01.2022.
08:59
Izvor: Sportske.net

Uvek može da odbije, ali to će se pretvoriti u mučenje...

CIRO FUSCO
CIRO FUSCO

Povezane vesti

Dušan Vlahović je pokorio i Napulj, načeo je Napoli, na kraju posle produžetaka, Fiorentina je slavila sa 5:2. Pjontek je pokazao da će biti dobro pojačanje, a ponovo se mnogo više od same utakmice priča o transferu Srbina.

Džo Barone, desna ruka predsednika Komisa je bio jasan, zazvučalo je doduše kao pretnja napadaču.

"Ako želi da ostane, onda neka to javno kaže, ili ne mora ni da priča, neka pokaže i potpiše novi ugovor", rekao je Barone.

On je na stolu četiri miliona evra po sezoni, Vlahović bi postao najplaćeniji igrač u istoriji Fiorentine, ali to je mnogo manje novca nego što može da dobije u drugim klubovima.

On igra za mizernu platu već godinama, ali ambicija mu je preča od novca, hoće da nastupa u Ligi šampiona, da se potvrdi i van Serije A. 

Ono što je Barone rekao jeste jedna vrsta upozorenja, Fiorentina će probati da proda Vlahovića već obe zime. 

"Slušaćemo ponude", rekao je zvaničnik Fiorentine, a italijanski mediji to tumače kao pritisak kluba jer se zna da DV9 nije baš raspoložen da ode ove zime. Fiorentina ima i svoj rezon, veruje da će cena Vlahovića pasti, u slučaju da prođe još šest meseci i on uđe u poslednju godinu ugovora.

Ali, Vlahović ne želi da ode u klubove koji su zainteresovani za zimski transfer, Arsenal, Njukasl i Totenhem. Priča se da čeka Juventus, Mančester Siti ili ponudu iz Španije (verovatno Atletiko), ovi klubovi neće reagovati pre letnjeg prelaznog roka. 

Naravno, Fiorentina može da prihvati recimo ponudu Arsenala koja je bila na stolu 55 miliona plus Toreira, ali Vlahović može da odbije transfer. Ni to nije tako lako, stvorilo bi negativnu atmosferu, mada je on pokazao da sve što se događa van terena nema nekog velikog uticaja na partije, saigrači kažu da je "veoma stabilan i posvećen treningu".

U svakom slučaju, sledi igra nerava, još par nedelja i videćemo hoće li ostati bez produžetka ugovora što je njegov cilj, ili će ga "Ljubičasti" naterati da ode već ove zime...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke