Flik menja Barsin sistem i dostavio je prva imena Đoanu Laporti!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.05.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Nemac već zasukao rukave.

@FCBarcelona_es
@FCBarcelona_es

Povezane vesti

Hansi Flik je danas i zvanično imenovan kao novi trener Barselone.

Nemac je potpisao ugovor 1+1, u skladu sa rezultatima, biće mu produžen narednog leta. 

Ali, da bi se dokazao Flik je odavno počeo sa radom. On je još pre dva meseca slao svoje skaute da prate i Barselonu Atletik, da vidi čime raspolaže u B timu, jer se od tada nadao pozivu iz Katalonije.

Još važnije je to da je već doneo prve odluke, o potencijalnim pojačanjima i sistemu igre.

Prvo, Flik će pokušati da igra u formaciji 4-2-3-1 koja mu je bila omiljena i u Bajernu i u reprezentaciji Nemačke. Kako nema dovoljno dobrog klasičnog zadnjeg veznog, veruje da bi Frenki de Jong i Gavi mogli da konkurišu na pozicijama zadnjih veznih, dok Gundogana i Pedrija ipak vidi iza napadača. 

On želi i prodornija krila i brže napadače, a poput Ćavija i on veruje da bi Niko Vilijams i Dani Olmo bili dobra pojačanja, tako da oni i dalje ostaju Basrine mete za ovo leto. Ujedno, ovo bi moglo da znači i da Žoao Feliks i najverovatnije Rafinja neće imati mesta u timu za narednu sezonu.

Fliku je veoma važno da pojača bekovske pozicije, on sigurno neće biti u toj meri pristalica da tu koristi Žila Kundea kao Ćavi, a Žoao Kanselo mu ne uliva u potpunosti poverenje zbog slabe igre u defanzivi. Flik želi da ima po jednog novog i levog i desnog beka, ali trenutno nema konkretnih imena. 

Za kraj, Flik navodno ne želi da se odrekne De Jonga i Ronalda Arauha, za koje mnogi u upravi veruju da moraju da budu žrtvovani kako bi se popunila kasa, jer su najvredniji na tržištu. To znači da Barsa neće tražiti štopere, tu je svakako popunjena najviše, posebno i što se vraća Erik Garsija, dok će na transfer listu Injigo Martinez ili Andreas Kristensen. 

Flik će dobiti dovoljno vremena, ali i autoriteta da odlučuje o izledu ekipe i sistemu igre.

Pritisak će biti ogroman, posebno ako Real Madrid osvoji i Ligu šampiona, a pritom im na leto stiže i Kilijan Embape...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke