Flikova revolucija 2024. uz zarađenih 250.00.000 - Ovako bi izgledala moćna Barsa po nemačkom receptu?!

Autor: Milovan Longinov
subota 10.02.2024.
10:05
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo tim kakav žele navijači Barselone?

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona se sprema na život bez Ćavija Ernandesa, ali i bez nekih prvotimaca koji će popuniti kasu za revoluciju 2024/25. 

Iako za sada nema potvrđenih informacija, jer je još uvek rano, prema glasinama iz dosta pouzdanih izvora, možemo da napravimo potencijalnu skicu Barsinog letnjeg prelaznog roka.

Za početak, trenutno je glavni kandidat za trenera Hansi Flik. Jirgen Klop je nedostupan ovog leta, ostali kandidati poput Serhija Konseisaa, Tijaga Mote i Rafaela Markeza nisu dovoljan kapacitet za revoluciju. 

Ukoliko dođe Flik, i ako uspostavi svoje mehanizme iz Bajern Minhena, onda bi Barsa mogla da igra ofanzivni i znatno intenzivniji fudbal, naravno, napadački orijentisan. 

Za tako nešto, potrebna su pojačanja, a za pojačanja je potrebna prodaja. Deluje da je Frenki de Jong jedini koji može da prihoduje 100+ miliona evra, a usput i da oslobodi ogroman budžet na platnom spisku, jer ima primanja od čak 24 miliona godišnje. Uz njega, od "teškaša" su na transfer listi - Rafinja i Žil Kunde, a moguće da će biti i Kristensen. Ukoliko odu sva četvorica, onda je jasno da će Barselona inkasirati sigurno 250 miliona evra, što je dovoljno za revoluciju. Osim toga, otići će za siću Serhi Roberto, Markos Alonso i Oriol Romeu koji nisu na potrebnom nivou.

Ako uzmemo u obzir da ostaje Žoao Kanselo, onda bi morao da dođe i još jedan levi bek, štoper, zadnji vezni, jedno ili dva krila. Nekako sve naginje ka tome da bi Flikov dolazak mogao da ubrza i transfer Kimiha iz Bajerna. On će ući na leto u poslednju godinu ugovora, te će biti dostupan za manju sumu novca od njegove realne vrednosti. Uz njega, kao jeftinija opcija pominje se i Aleiš Garsija iz Đirone, koji bi trebalo da bude u rotaciji na sredini terena, kao alternativa Pedriju, Gaviju, Gundoganu. 

Napad? 

Najveće dileme biće u napadu. Male su šanse da Rafinja ostane ako Jamal nastavi ovako da se razvija i bude opcija broj jedan. Takođe, ako znamo kako Flik voli da igra, onda je takođe malo verovatno i da će Feliks ostati. Tu iskače još jedno ime - Florijan Virc.

Nije tajna da je on veliki fan Barselone, ali je problem uvek bio novac. Odnosno Barsina prazna kasa. Ako Barsa zaradi pomenutih 250 miliona evra, onda je Virc realna mogućnost. Virc bi bio kreativni igrač u poslednjoj trećini terena, koji može da igra i na oba krila, a po ukusu je Barsinih skauta. Problem je "samo" što će ga juriti i Bajern Minhen. 

Levandovski i Vitor Roke najverovatnije ostaju jedine opcije kao "deveteke", ali je Flikov glavni zadatak da oživi Poljaka i natera ga da igra kao nekada u Bajernu, iako će imati pet godina više nego kada su bili zajedno na "Alijanc areni". 

Za kraj, treba dodati i to da Flik voli da igra po bokovima, te da bi bekovi morali da budu ofanzivni, a i krila prodorna, pa Virc verovatno ne bi bio jedina opcija, ostala imena se ne pominju, jer je sve povezano za potencijalni ostanak Feliksa, koji je u magli.

Sve u svemu, ako Flik bude novi trener Barselone, i ako bude imao na raspolganju 250+ miliona evra, mogao bi zaista da napravi revoluciju. 

Kako vam se čini ovaj potencijalni tim? Uz napomenu da ovde nedostaju još jedan levi bek i krilni napadač, o kojima bi Flik potencijalno tek trebalo da pregovara sa upravom i Dekom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke