Florentino Perez: "Političari sprečili Mbapea da dođe, Haland bi nam sedeo na klupi"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.06.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Reala pričao o mnogim temama.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Predsednik Real Madrida Florentino Perez raspričao se za televiziju "Čiringito" o pregovorima sa Kilijanom Mbapeom, budućim koracima, Erlingu Halandu...

U prethodnih godinu dana, glavna tema kada su transferi u pitanju jesu pregovori Kilijana Mbapea i Real Madrida. Činilo se da će sve biti gotovo kad-tad, posebno nakon što prošlog leta Parižani nisu pustili Francuza ni pod tačkom razno iako je imao svega godinu dana ugovora.

Kako se aktuelni prelazni rok bližio svom početku, tako su rasle tenzije i šanse da Mbape stigne u Madrid, ali, dogodio se preokret. Predsednik Francuske Emanuel Makron je uz Nikolu Sarkozija i katarske rukovodioce Parižana uspeo da ubedi Mbapea da ostane na "Parku prinčeva".

"Kilijan Mbape me nije izdao. Mnogo puta mi je rekao da je njegov san da zaigra za Real Madrid. Ali, onda se sve promenilo u 15 dana zbog političkih i ekonomskih pritisaka. Makron je zvao Mbapea, što nema nikakve poente. Od strane PSŽ-a mu je ponuđeno da bude lider projekta i to je promenilo sve. Ponudili su mu lude stvari, van svake proporcije. To više nije bio isti Mbape kojeg smo želeli. Na kraju krajeva, niko nije veći od Real Madrida i to se neće promeniti", poručio je Perez.

Čelnik Madriđana smatra da je Mbapeova majka želela da njen sin već ovog leta obuče beli dres, te je priču zaokružio s tim da ništa nije gotovo.

"Nikada nisam rekao da je gotovo između Reala i Kilijana. Za tri godine, mnoge stvari mogu da se promene. Ali, ne želim ovog Kilijana Mbapea. Ovo nije onaj isti kojeg smo želeli. Hoćemo starog".

Spominjalo se i to da Real želi Erlinga Halanda koji je naposletku završio u Mančester sitiju. Međutim, isto tako taj dogovor nije bio moguć jer je Real sve snage usmerio ka Kilijanu.

"Pregovori sa Mbapeom nisu kreirali nikakv problem sa Halandom. Imamo Benzemu i bilo je nemoguće da dovedemo i Halanda. Ne možemo ga dovesti, a da nam sedi na klupi. On je neverovatan igrač".

Takođe, otkrio je i da je projekat Superlige Evrope i dalje živ i da se i dalje raspravlja o toj temi, te je dodao da Real nikada nije bio u pretnji od diskvalifikacije od Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke