Foto finiš - Barsa ima pet dana za pet poslova i nikad luđi kraj roka!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.08.2022.
08:56
Izvor: Sportske.net

Barsa će učiniti sve da zatvori prelazni rok po planu.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona bio je najaktivniji i verovatno najzanimljiviji ovog leta, što zbog velikih pojačanja, što zbog finansijskih preprema da iste i registruju.

Barsa je u subotu uspela da reši papirologiju i registruje i Žila Kundea, koji će debitovati danas u La Ligi protiv Valjadolida, a uz njega došli su Rafinja, Robert Levandovski, Frenk Kesi i Andreas Kristensen, ali tu nije kraj. 

Ćavi do kraja roka želi desnog beka, ali je izbor potpuno u magli. Huan Fojt je najveća želja uprave i stručnog štaba, ali je njegova klauzula od danas skočila sa 42 na 54 miliona evra i jasno je da ga Viljareal neće pustiti, kao što su i minimalne šanse da Borusija Dortmund pusti Tomasa Menijea. 

Malo je jasnija slika po pitanju odlazaka, a klub čini sve da do kraja roka proda četvoricu igrača, u pitanju su Memfis Depaj, Pjer-Emerik Obamejang, Seržinjo Dest i Martin Brajtvajt. 

Od pomenutih, Ćavi bi jedino voleo da zadrži Obamejanga, ali je morao da prihvati odluku kluba da ponuda Čelsija od 25 miliona ne može da se odbije za igrača koji je došao besplatno i kome u drugoj sezoni skače plata. Takođe, Ćavi je svestan da Obamejang ne zaslužuje ulogu rezerviste, koja mu je neminovna pored Levandovskog. Pominje se i Junajted, ali je izvesno da će se Čelsi nakon realizacije transfera Veslija Fofane okrenuti Obamejangu, jer je napadač preko potreban Tomasu Tuhelu.

Memfis Depaj je pokvario dogovor sa Juventusom zbog ogromnih potraživanja, a sada se pojavio takođe Mančester junajted. Navodno, Junajted nudi 10 miliona evra za njegov transfer, što bi Barsa rado prihvatila, jer je Holanđanin u poslednjoj godini ugovora.

Destova situacija je potpuno nejasna, jer Amerikanac odbija da ode iako ga je Ćavi izostavio sa prethodne dve utakmice i poručio mu da ne računa na njega. Dest veruje da može da se dokaže, tako da je otvoreno pitanje šta će biti sa njim do 1. septembra u ponoć. 

Martin Brajtvajt će sigurno otići, Barsa radi na raskidu ugovora, Danac navodno traži pet miliona evra da bi pristao na to, jer ima ugovor do 2024.  godine. Jasno je da on najveći promašaj u ovom veku, Bartomeu ga je platio abnormalnih 18 miliona evra i dao mu ugovor na pet godina. 

Za kraj treba istaći da Barsa sada radi na potpisu novog ugovora sa Frenkijem de Jongom, ali da nije nemoguće i da ode ako ne pristane na to, a Holanđanin dobije ponudu koju čeka. To bi neočekivano mogao da bude i Liverpul, više o tome OVDE, a ukoliko se to desi, Barsa je spremna da momentalno krene po Bernarda Silvu. Pouzdani Đerar Romero i dalje tvrdi da je za Silvin transfer dovoljna prodaja Obamejanga za 25 miliona, odlazak Brajtvajta i De Jongov redukovani ugovor. 

Siti je jasno poručio da je za taj transfer kasno, ali Portugalac želi u Barsu, pa ništa nije nemoguće, ali je preteško. Ko zna, možda se taj transfer odloži do zime...

Dok klub ubrzano radi na pomenutim poslovima, Barsa večeras dočekuje Valjadolid i nakon kiksa sa Rajom u prvom kolu, Katalonci danas moraju da se iskupe, a AdmiralBet nudi idealnu kvotu na tip 1-1&3+ (1,74).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke