Francuzi pale vatru - Mbape se vidi u Liverpulu, šta kaže Klop?

Autor: Nemanja Janošev
petak 21.05.2021.
16:29
Izvor: Sportske.net

"Enfild" bi eruptirao.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape i dalje okleva da potpiše novu saradnju sa ovim klubom.

Mladi fudbaler, koji je predvodnik nove generacije igrača, razmatra sve opcije i ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi van prestonice Francuske, navodi pouzdani "Parizijen".

Ovaj list, inače blizak Pari Sen Žermenu kaže da je Mbape "naoštren" da ode iz kluba ukoliko dobije primamljivu ponudu, ali isto tako uživa u Parizu i ne bi imao ništa protiv da ostane. Dalje se navodi kako su njegove najveće želje Liverpul i Real Madrid.

Klop je i sam kategorički odbio da govori o potencijalnom transferu Mbapea u Liverpul ističući kako bi on, kao i Haland i Sančo, koštao ogroman novac, te da ni plasman u Ligu šampiona ne bi promenio njihov položaj.

"Ni Liga šampiona ne bi pomogla, ali to nije naš najveći problem jer će tržište sada biti veoma čudno. Slušao sam mnogo o bogatim transferima - odlazi li Kilijan Mbape ili ne - Haland, Sančo... Ne vidim da će se to dogoditi zato što fudbal u ovom trenutku nije u poziciji u kakvoj je bio nešto ranije", naveo je Klop nedavno, misleći na pandemiju koronavirusa.

"Videćemo kako će se tržište kretati, ali definitivno nećemo vući rane poteze. Ukoliko ne uđemo u Ligu šampiona, to neće biti dobro, ali i dalje postoji šansa. Dokle god postoji, mi nećemo pričati da nemamo šanse... Ipak, ukoliko se to ne dogodi, moraćemo da se suočimo sa tim", kazao je Klop pre izvesnog vremena.

Njegov tim je sada u dobroj poziciji da izbori najelitnije evropsko klupsko takmičenje. Poboljšali su formu i ukoliko slave u poslednjem kolu protiv Kristal Palasa i definitivno će se naći među najboljim timovima Starog kontinenta.

Liverpul bi eventualni novac za Mbapea mogao da dobije samo ukoliko bi Salah ili Mane napustili klub, što je izvesno. Spominje se Džejdon Sančo kao realnija opcija, ali ono što je sigurno jeste da za ekipu iz Mersisajda sledi burno leto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke