Frankfurt ruši rekord zbog Jovića?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.04.2018.
11:54
Izvor: Sportske.net

Bundesligaš iz Frankfurta mogao bi na leto da postavi nove standarde i izdvoji rekordnu svotu novca za transfer Luke Jovića.

Epa/David Hecker
Epa/David Hecker

Povezane vesti

Odavno fudbalski klub Ajntraht iz Frankfurta nije imao ovako dobru sezonu i nema nikakve sumnje da dobar deo zasluga za rezultate koje beleži ekipa Nika Kovača pripada srpskom internacionalcu Luki Joviću.

Bivši fudbaler Crvene zvezde stigao je prošlog leta u Ajntraht iz Benfike, a nemački klub je sa "Orlovima" iz Lisabona dogovorio jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa na kraju sezone.

Pošto se Ajntraht nalazi u trci za mesto koje vodi u Ligu šampiona, za očekivati je da klub u slučaju uspešno obavljenog posla zadrži najbolje pojedince u timu i na leto dodatno ojača igrački kadar.

Mladi reprezentativac Srbije spada u red najboljih igrača koje Niko Kovač ima u timu i zbog toga se već sada govori o mogućnosti da Ajntraht na leto otkupi njegov ugovor od Benfike.

Da bi Luku Jovića dobili u "trajno vlasništvo" u Ajntrahtu će morati da izbroje 12.5 miliona evra i da postave nove standarde kada je kupovina igrača u pitanju.

Ajntraht je najskuplji transfer napravio prošlog leta kada je Utrehtu za Sebastijana Alera platio nešto više od 7 miliona evra.

Budu li čelnici kluba iz Frankfurta odlučili da otkupe Jovićev ugovor pašće i novi rekord, ali to neće biti tako veliki udarac za kasu ako se uzme u obzir koliko će Ajntraht zaraditi ukoliko obezbedi plasman u Ligu šampiona.

Luka Jović je od početka sezone upisao 18 prvenstvenih nastupa za Ajntraht i postigao 8 golova, a kada se uzme u obzir broj minuta koje je proveo na terenu dolazi se do podatka da u proseku postiže gol na 90 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 10.04.2018
15:01

Treba ga proveriti na prijateljskim pred svetsko ali i dalje mislim da nam 2 klasicna napadaca samo trebaju ne tri.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 10.04.2018
17:36

A sta ako on nije toliko klasican? :-D Ne salim se, ozbiljno ovo pitam.

avatar
mosala1983
Tuesday, 10.04.2018
13:49

Немци мало да одреше кесу. Нпр Дортмунд прода Дембелеа и не уложи ништа или јако мало. После се чуде што немају резултате, а друга су екипа по рејтингу у једној економској сили каква је Немачка. Нису ово паре за Јовића, јер је млад и игра одлично. Немци мало да промене менталитет шкртарења у фудбалу, јер остали много више улажу, чак се и Талијани стари латини враћају на тај пут.

avatar
Fausto87
Tuesday, 10.04.2018
16:06

Zbog tog neplanskog ulaganja pola klubova u Seriji A grca u dugovima, ako se ne izbori Evropa odmah diskontna rasprodaja igraca, ne brini se ti za svabe, znaju oni sta rade...

avatar
Firmino LFC
Tuesday, 10.04.2018
13:20

Браво Лука, само јако до СП у Русији!

avatar
indija durot
Tuesday, 10.04.2018
13:06

Steta sto zvezda nema neki procenat..

avatar
Mangus
Tuesday, 10.04.2018
12:11

To je investicija. Ako nastavi ovako fa igra i da se razvija, za par godina ce lagano uzeti 25 miliona za njega.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 10.04.2018
12:07

A i ne bi morao Jojic mozda nego Radoja ili Fejsa, Milos bi delovao uz jednog od njih, a napred sultan poludesno, a Filip lepo simetricno na suprotnoj strani.

avatar
Zlato
Tuesday, 10.04.2018
12:05

Jovic zasluzuje vecu minutazu pravi je ubica u kaznenom prostoru,mora da ide na SP.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 10.04.2018
12:04

RVT: Jovanovic- Pejcinovic, Milenkovic, Subotic, Momcilovic- Gudelj, Radoja ili Fejsoni- Jojic (Lazovic Darko- Lazetic Zarko Haha), Djuricic, Sulejmani- Jovic. Lako moze da se pretvori u 3-5-2, samo se Gudelj prebaci na desnog beka-krilo, a onda napred izvise Djuricic ili Jojic. Krstajicu, jos nije kasno da jos nekome das sansu! TAMNI VILAJET!