"Galaktikosi 3.0" - Embape samo početak, Real Madrid gradi novu timčinu i planira da osvaja sve do 2030!

Autor: Milovan Longinov
subota 17.02.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Da li su ovo novi "Galaktikosi"?

Povezane vesti

Real Madrid sprema tim koji će obeležiti narednu deceniju.

"Galaktikosi" početkom dvehiljaditih nisu bili uspešan projekat, ako izuzmemo trofej u Ligi šampiona 2002. godine, po dolasku Ronalda i Dejvida Bekama, usledile su sušne godine bez trofeja i generalni utisak je da su prvi "Galaktikosi" - podbacili. 

Druga era "Galaktikosa" započela je dolascima Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Ćabija Alonsa, Anhela Di Marije, Mesuta Ozila. Početak nije bio sjajan, ali je onda od 2012. počeo istorijski rast. Real je postao šampion sa Murinjom, pa je osvojio Ligu šampiona sa Anćelotijem i još tri sa Zinedinom Zidanom.

Real je čak i posle promene generacije uspeo da ostane na visokom nivou, osvojio je dve titule, još jednu Ligu šampiona, 2022. godine, što je samo uvertira u ono što se očekuje od "Galaktikosa 3.0". 

A to će početi Kilijan Embape, ali, neće biti jedini. Uporedo sa njim, prva meta je Alfonso Dejvis koji je već postigao sve lične uslove sa Realom i želi samo u Madrid, preostalo je da Bajern prihvati ponudu, a neće se mnogo pitati jer Kanađaninu ističe ugovor leta 2025. godine.

Bomba koja je ostavljena za kraj, ali neće pasti ovog leta, biće - Erling Haland!

Španski izvori pišu da Perez mašta o tome da ovog leta dovede Embapea, a da narednog, dođe do preraspodele u ekipi, kada se Toni Kros penzioniše, Belingem se vraća u vezni red, a napad će predvoditi trio - Vinisijus, Embape, Haland. Sa Dejvisom i možda još jednim mlađim štoperom, i postepenom zamenom za Danija Karvahala, Real Madrid može da sklopi tim koji bi mogao da dominira godinama unapred. 

Ukoliko Florentino Perez zaista ostvari sve svoje planove, a ceo svet dobro zna da uvek to i učini, "Galaktikosi 3.0", mogli bi da izgledaju ovako:  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke