Gazde rekle svoje - Liverpulov fantastični trio se raspada!

Autor: Nemanja Janošev
petak 24.12.2021.
09:37
Izvor: Sportske.net

Kakav će život biti bez nekog od njih trojice?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Vlasnici Liverpula planiraju da se u letnjem prelaznom roku odreknu jednog od trojice nosilaca ekipe u novoj eri kluba pod vođstvom Jirgena Klopa.

Njihovo nije prošlo, ali istina je da njihovo ne dolazi. Zaglavljeni su u sadašnjosti, izuzev Mohameda Salaha koji obara sve rekorde i igra na genijalnom nivou ove sezone. Trio koji je Liverpulu doneo šaku uspeha u poslednje dve godine mogao bi da se "raspadne", uverava britanski novinar Dankan Kastels na gostovanju televiziji "Reach PLC".

Trojici vanserijskih igrača ugovori ističu 2023. godine, Kastels kaže kako vlasnici, odnosno Fenvej Sports Grupa namerava da se odrekne jednog od njih u letnjem prelaznom roku, ali ponuda će morati da bude zadovoljavajuća.

Mohamed Salah je praktično nedodirljiv sa sezonom kakvu ima. Mnogo više učestvuje u samoj igri, više asisitira, a golovi se nižu kao na traci i definitivno je u ovoj sezoni jedan od najboljih igrača sveta.  Međutim, pregovori u vezi sa novim ugovorom još nisu u poodmakloj fazi. Egipćaninu aktuelna saradnja sa klubom ističe 2023. godine, ali za mir u kući je neophodno da se sve obavi do letnjeg prelaznog roka.

Sam Salah je izrazio svoju želju da ostane u Liverpulu, po mogućstvu, do kraja karijere i dao je jasan znak upravi kakve su mu namere. Ipak, to iziskuje i veću platu, tako bi on mogao da postane jedan od najplaćenijih igrača ekipe i poruši hijerarhiju na platnom spisku koju Liverpul toliko ceni. Ima 29 godina, "crveni" bi za njegovu slobodnu tražili daleko više novca nego za Roberta Firmina i Sadija Manea, pre svega zbog partija koje pruža i poštovanja koje uživa.

"Došli smo do scenarija gde je Salah jasno poručio upravi šta želi i to javno. Ipak, komplikovanije je nego što izgleda za njih. Ne bi imali ništa protiv da prodaju Salaha, ali to bi morala biti astronomska cifra od preko 160 miliona evra. Ne bi trebalo zaboraviti da on uskoro puni 30 godina. Radije će prihvatiti solidnu ponudu za Manea i Firmina i potom ih zameniti", uverava Kastels.

Sadio Mane igra po sistemu toplo-hladno. Često je bivao sebičan i donosio loše odluke u ovoj kampanji, dok je prethodna bila vrlo loša za njega. Čini se da je Senegalac najslabija karika u ovom trenutku, budući da Jirgen Klop obožava Roberta Firmina i prema mnogima, Liverpulova "devetka" je najbolja na svetu u onome što radi. Kreira, stvara prostor, izvlači se do sredine terena, asistira, a usput i daje golove. Ne u prevelikom broju, ali oni su tu kad treba. Uostalom, da nije bilo njega u završnici prošle sezone, pitanje je da li bi klub sa "Enfilda" igrao Ligu šampiona.

Kraj jedne ere, svojevremeno najboljeg napadačkog trija u svetu fudbala, se bliži. Liverpul će morati ponovo da razmišlja na duže staze i reaguje kako bi apetiti kluba mogli biti ispunjeni.

PollMaker

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke