Gde to ide Lionel Mesi?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 07.06.2023.
17:30
Izvor: Sportske.net

Kako će izgledati u ovom, ispodprosečnom timu?

Povezane vesti

U jeku priča oko njegovog povratka u Barselonu, Lionel Mesi se okrenuo ka Floridi i u zemlji sunčanih plaža i koktela nastaviće svoju igračku karijeru.

Bekamov Inter Majami naredna je destinacija jednog od najboljih fudbalera svih vremena i biće to po prvi put da Argentinac ide u klub koji je na marginama u MLS ligi u ovom trenutku. Barem što se rezultata tiče.

Inter Majami je trenutno poslednjeplasirani tim Istočne konferencije MLS lige sa svega 15 osvojenih bodova na 16 odigranih utakmica. Imaju pet pobeda, bez remija su i upisali su 11 poraza. Treći su najlošiji tim u čitavoj MLS ligi ukoliko ubrojimo i Zapadnu konferenciju.

Vlasnička struktura im se sastoji od porodice Mas, odnosno od oca Horhea i sina Žozea, koji, zanimljivo je, vodi i Real Saragosu. Treći vlasnik jeste već pomenuti Dejvid Bekam.

Trenutno igraju najslabiju sezonu od 2020. godine koja je i bila godina inauguracije u odabrano društvo. Nije to tim prepun poznatih imena, ali imaju nekoliko zanimljivih fudbalera poput Deandrea Jedlina kojeg znamo iz Totenhema, Njukasla, Galatasaraja...  Kao, verovatno, najveće pojačanje za Inter Majami ubraja se napadač Džozef Martinez, nekadašnji golgeter Atlante.

On je čovek koji je ispisao stranice istorije MLS lige kada od trenutka kada je kročio na velelepnu Atlantinu "Mercedes-Benz arenu". Naime, drži rekord takmičenja po broju het-trikova jednog igrača (6), zatim po najvećem broju postignutih golova u jednoj sezoni uključujući regularni i plej-of deo (35), kao i broj uzastopnih utakmica na kojima je bio strelac (čak 15)! Ove sezone dao je tek tri pogotka. Kapiten ekipe je Brazilac Gregore, ali ne bi iznenadilo ukoliko traka momentalno pripadne Lionelu Mesiju.

U svakom slučaju, nikada slabiji tim. Nikada slabije kotiran na tabeli... Imaće Mesi i svoje izazove u Majamiju, ali barem će ih imati na jednom od najlepših delova planete. A i supruga Antonela će biti srećna budući da je preferirala ovu lokaciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke