GM Portlanda: "Ne žuri nam se sa Lilardom"

Autor: Filip Rodic
utorak 11.07.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Čeka se najbolja varijanta.

Beta/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP
Beta/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Demijan Lilard, nakon 11 godina u Portland Trejl Blejzersima, zatražio je trejd, sa Majami Hitom kao njegovom omiljenom destinacijom. Generalni menadžer Blejzersa Džo Kronin je otvoreno govorio o trejdu, priznajući da će možda biti potrebno neko vreme da se postigne rešenje.

"Bićemo strpljivi. Uradićemo ono što je najbolje za naš tim. Videćemo kako će ovo dospeti, a ako su za to potrebni meseci - potrebni su meseci“, rekao je Kronin tokom konferencije za novinare na kojoj je tim zvanično najavio svoj novi petogodišnji ugovor sa Džeramijem Grentom od 160 miliona dolara.

Portland je fokusiran na maksimiziranje dobitaka u svakoj potencijalnoj razmeni.

"U svakom poslu, cilj je da izađemo sa najboljim ishodom. To bi moglo uključivati dobijanje igrača koji odmah donosi rezultatu, mladog igrača i pikove, ili samo pikove. Nema podešenih parametara. Dejm je očigledno veoma važna osoba i igrač za nas. Nama je bitno kako će izgledati ostatak njegove karijere. Istovremeno, moramo da radimo ono što je najbolje za nas.”

Kronin je preuzeo odgovornost što se oko Dejma nije stvorio tim dostojan šampionske borbe.

"Izgradnja oko Dejma je uvek bio cilj, čak i kroz draft. Poteškoća na koju smo naišli je bila pronalaženje pravih ponuda. Nastavili smo da pretražujemo tržište u potrazi za novim igračima, ali nažalost, ti igrači nisu bili dostupni. Ne osećam da sam uradio sve što sam mogao jer nisam bio u stanju da postignem ono što je bilo neophodno. U tom smislu, osećam se kao da sam izneverio Dejma. Naš cilj je bio da pobedimo što je brže moguće. Ako se on nije tako osećao, to je bio neuspeh sa moje strane."

Lilard, sedmostruki Ol-star, može se pohvaliti impresivnim prosekom u karijeri od 25,2 poena, 6,7 asistencija i 4,2 skoka u 769 utakmica regularne sezone. U postsezoni, u 61 meču, zadržao je snažan učinak sa 25,7 poena, 6,7 asistencija i 4,2 skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke