Gotovo, Arsenal doveo pojačanje leta! Šta sledi?

Autor: Boris Jovanović
subota 17.07.2021.
09:48
Izvor: Sportske.net

Arteta dobio igrača koga je silno želeo...

EPA-EFE/Peter Powell / POOL
EPA-EFE/Peter Powell / POOL

Povezane vesti

Treća sreća!

Arsenal je dva puta kuca na vrata Brajtona, "Galebovi" su ih odbijali, a sada su pristali, Ben Vajt stiže u London.

Biće papren, naime, prošlog meseca je odbijeno 50 miliona evra, sada je prihvaćena ponuda od 60.

Igrač je već dogovorio svoje uslove, pa će početkom nedelje potpisati petogodišnji ugovor, on je naravno najveći transfer Arsenala u istoriji kada su u pitanju defanzivci, a generalno je jedino skuplji od njega bio Nikolas Pepe.

Vajt se afirmirao na pozajmici u Čempionšipu kod Bijelse u Lidsu, želeo ga je Liverpul, ali Brajton nije hteo da ga proda prošlog leta. 

On je član engleske reprezentacije koja je stigla do finala EURO, ali nije odigrao ni minut na turniru. Za Vajta su bili zainteresovani Čelsi, Everton, Junajted, Liverpul, Totenhem, ali niko nije uputio zvaničnu ponudu. Ovo je nastavak sna za igrača koji je pre tri godine bio na pozajmici u Njuportu u četvrtoj ligi. Njega je svojevremeno otpustio Sautempton iz svoje fudbalske škole, potpisao je ugovor sa Brajtonom, ali je bio na tri pozajmice, pre povratka prošle godine. 

Šta je sledeće za Arsenal?

Kupovine nisu završene iako je teško verovati da imaju novac za još neki ovakav transfer. Mada i dalje pokušavaju da se dogovore sa Sasuolom oko Lokatelija. Klub bi pristao na 40 miliona, ali igrač hoće u Juventus. "Guneri" čekaju, Italijan bi bio odlično pojačanje u veznom redu. 

Došao je Nunjo Tavareš iz Benfike, ali on je investicija za budućnost, dok se očekuje da stigne Lokonga iz Anderlehta za dvadesetak miliona. 

Ako ne uzmu Lokatelija, meta je Betisov Gvido Rodrigez koji košta oko 30 miliona, a nisu odustali ni od Auara iz Liona. 

Sve u svemu sigurno da će uložiti više od 100 miliona evra u ekipu, to je i poslednja šansa za Artetu, ako bude krenulo loše, veruje se da će Španac dobiti otkaz pre Božića.

Recimo i to da su na prodaju Lakazet, Beljerin za koga Interu traže 20 miliona evra, a toliko bi i Roma morala da plati Džaku. Mesta nema za Toreiru, a još par mlađih igrača bi trebalo da napusti klub. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke