Gotovo je izvesno, u ponedeljak transfer leta!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 30.07.2023.
12:25
Izvor: Sportske.net

Komplikovani posao se bliži kraju.

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Od početka letnjeg prelaznog roka traje saga oko toga gde će naredne sezone igrati legenda Totenhema Hari Kejn, a ona bi mogla da se završi sutra. 

Predstavnici Bajerna odleteli su u London kako bi pokušali da ubede predsednika Totenhema Daniela Levija da im proda Kejna i izgleda da je dogovor blizu i da će posao koji se sklapa već mesec dana biti završen tako što će se u kasu Totenhema sliti 75.000.000 funti (oko 90.000.000 evra), prenose britanski mediji.

Kapiten Engleske ima ugovor sa Spursima do 30. juna sledeće godine, ne želi da ga produži, pa je logično da sada promeni sredinu. Delovalo je u jednom trenutku kao gotova stvar da je Bajern njegov novi klub, ali tvrdoglavi vlasnik Totenhema Danijel Levi je odbio dve ponude šampiona Nemačke, od 70 i 80 miliona evra. Potom se kao opcija pojavio i Mančester junajted, ali konkretna ponuda sa Old Traforda nije stigla, a navodno je u trku ušao i Pari Sen Žermen.

Ipak, Kejn želi u Bajern i to će izgleda na kraju i da presudi.

Ukoliko sve protekne prema planu i Kejn uskoro zaduži opremu Bajerna, to će otvoriti pitanje ko će biti prvi napadač Totenhema. Spursi će verovatno izaći na tržište i potražiti novu "devetku", mada ne bi trebalo da začudi ukoliko se Rišarlison pomeri na poziciju najisturenijeg napadača, što već prilično uspešno igra u selekciji Brazila. 

Tu je i Son, pa će njih dvojica očigledno biti predvodnici nekog novog Totenhema.

Kejn je za Totenhem na 435 mečeva postigao rekordnih 280 golova. Rekorder je i reprezentacije Engleske sa 58 golova na 84 utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke