Gotovo - Laporta konačno dogovorio prvo pojačanje, drugo iza ćoška!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.04.2021.
18:15
Izvor: Sportske.net

Laportin pečat je tu.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Erik Garsija će definitivno biti prvo pojačanje Barselone u drugoj eri Đoana Laporte. 

Ovu vest potvrdilo je danas više izvora, nakon što je Pep Gvardiola posle pobede nad Totenhemom takođe potvrdio da će Erik Garsija nazad u Barselonu.

Ono što je najvažnije i zbog čega su i pregovori usporili, jeste da je Đoan Laporta uspeo da promeni Garsijin dogovor sa Bartomeuom, odnosno prethodnom Barsinom upravom. Laporta je znatno smanjio Garsijinu početnu platu, ali će u ugovoru postojati i tendencija rasta iste kako godine budu odmicale. Garsija će potpisati ugovor do 2026. godine, a u Barselonu se vraća besplatno posle četiri godine, pošto je 2017. otišao u Siti.

Istovremeno je stigla informacija da će Emerson iz Betisa definitivno pojačati Barselonu ovog leta. Barsa i Betis su udruženim snagama pod sumnjivim okolnostima otkupili po polovinu Emersenovog ugovora leta 2019. godine. Po tom ugovoru, Emerson stiže u Barsu ovog leta, ali za sumu od devet miliona evra. Katalonski mediji danas otkrivaju da će  Emerson ostati u klubu, samo u slučaju da Barsa ne dobije neku ogromnu ponudu. Brazilac je eksplodirao ove sezone, a navijače posebno raduje Emersonov impresivan nastup protiv Reala pre dva dana. 

Emerson igra desnog beka, izuzetno je brz i ofanzivan i biće konkurencija Seržinju Destu, dok se očekuje da Roberto dobije ulogu u rotaciji u veznom redu, mada nije isključeno ni da ode ako ne produži ugovor. 

Dakle, dva pojačanja u odbrani su tu, sada se čeka ono pravo - pojačanje u napadu, a na stolu su imena kao što  su Kun Aguero, Memfis Depaj i "najteža" misija - Erling Haland.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke