Gotovo, počinje Depajova brazilska avantura!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.09.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Sve je dogovoreno, sprema se spektakularna promocija.

EPA/Rodrigo  Jimenez
EPA/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Holandski reprezentativni napadač i doskorašnji član madridskog Altetika, Memfis Depaj karijeru će nastaviti u Brazilu!

Brojni mediji, ali i fudbalski insajderi od jutros pišu kako je ovaj transfer gotova stvar i da će 30-godišnji Depaj potpisati dvogodišnji ugovor sa brazilskim Korintijansom.

Očekuje se da će Depaj doputovati u Brazil tokom sledeće nedelje i ako sve bude po planu, biće zvanično predstavljen navijačima Korintijansa uoči utakmice Kupa Brazila protiv Huventuda u četvrtak.

Depaj je prošle sezone postigao devet golova, uz dve asistencije na ukupno 31 utakmici u dresu ''jorgandžija''.

Njegova najbolja klupska sezona bila je 2014/15 sa PSV Ajndhovenom, gde je i ponikao i gde je bio najbolji strelac sa 22 gola i pet asistencija, posle čega je u transferu od 34 miliona evra prešao u Mančester junajted, ali se na Old Trafordu nije proslavio i na 45 utakmica postigao je samo sedam golova, uz tri asistencije.

Iz Mančestera je početkom 2017. godine otišao u Lion i tamo proveo četiri i po godine, pre nego što je u leto 2021. godine postao član Barselone kao slobodan igrač. Godinu i po kasnije je za tri miliona otišao u Atletiko, odakle je ovog leta otišao kao slobodan igrač.

Depaj je ostavio značajan trag u reprezentacije Holandije, postigao je 46 golova u 98 nastupa od 2013. godine. On je drugi strelac zemlje svih vremena iza Robina van Persija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke