Gotovo! Strahinja srećno, zaslužuješ veliki klub!

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.07.2024.
07:20
Izvor: Sportske.net

Srpski štoper stigao u Seriju A!

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Letnja saga je završena.

Noćas je Strahinja Pavlović stigao u Milano, danas će proći lekarske preglede  potpisati petogodišnji ugovor.

Srpski reprezentativac je nosio dres Monaka (bio na pozajmicama u Serkl Brižu i Bazelu), prethodne dve godine proveo u Salcburgu. Produkt čuvene fudbalske škole Partizana je već odigrao četrdesetak mečeva za Srbiju iako ima samo 23 godine.

U Milanu će Strahinja zarađivati 1.5 milion evra godišnje. Na kraju su Austrijanci popustili dvadesetak miliona obeštećenje plus par bonusa, to se uklapa u Milanov budžet. 

"Rosoneri" ili bolje rečeno Zlatan Ibrahimović čija je reč poslednja u transfer pitanjima su angažovali šampiona Evrope Alvara Moratu, žele Fofanu iz Monaka i još jednog srpskog reprezentativca, Lazara Samardžića. Klub su napustili Žiru, Kjaer, Simić, kao i još nekoliko igrača kojima su istekli ugovori.

Posle povrede rezervnog golmana Sportijela, meta je Simone Skufet koji je nekada proglašavan za "novog Bufona", a eventualni odlazak Jovića bi nametnuo potrebu za još jednim napadačem. Pominje se i dalje Fulkrug iz Dortmunda koji je dobio konkurenciju u Borusiji dolaskom Girasija.

Takođe, novi trener Milana Paulo Fonseka traži još jednog spoljnog igrača u odbrani, Emerson Rojal je opcija, može da igra kraj obe aut linije, Totenhem za Brazilca traži 15 miliona evra.

Inače, Milanov sledeći meč posle pobede nad Sitijem je u četvrtak protiv Reala, igrače u Americi još sa Barsom u Baltimoru, a u meču sa Moncom imaće generalnu probu pred start, kada Torino u trećoj nedelji avgusta gostuje na "San Siru". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke