Grinvud puni transfer budžet, ovo je poker asova za novi Mančester Junajted!

Autor: Boris Jovanović
utorak 09.07.2024.
07:37
Izvor: Sportske.net

Veliko letnje trošenje?

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Erik Ten Hag je dobio poverenje novog (manjinskog vlasnika) Retklifa, a sada je na redu pojačavanje tima. 

Poker novih igrača bi lako mogao da završi na "Old Trafordu", prodaja Mejsona Grinvuda Marseju za oko 30 miliona evra će svakako pojačati transfer budžet, a manje-više se znaju mete.

Iako je Everton odbio prvu ponudu za svog defanzivca Džareda Brajtvejta, Junajted se vratio, transfer bi iznosio više od 50 miliona evra sa bonusima, fudbaler jasno svim silama želi među "Đavole". On bi dobio odličan ugovor od oko 8.5 miliona evra godišnje.

Oko 50 miliona bi koštao i Matijs De Liht koji je izgubio mesto i u Bajernu, a i u reprezentaciji Holandije. Bivši fudbaler Juventusa je i ranije bio na meti Junajteda, dok je igrao za Ajaks. Ali, tada je procenjeno da se neće razvijati na pravi način, čak je bilo i priča da će kako bude stariji imati sve veći problem sa kilogramima.

Džošua Zirkze iz Bolonje je prva mesta u napadu, to nije tajna, i on košta između 40 i 50 miliona evra. Englezi žele i defanzivnog veznog, Manuel Ugarte iz PSŽ bi posle neuverljive sezone u Francuskoj (stigao iz Sportinga) sreću mogao da potraži u PL.

Naravno, veliki broj igrača će napustiti Karington, ne samo Grinvud, već i Sančo (hoće ga Juve), Van Bisaka (Turska), Lindelef (Turska), Kazemiro (Saudi Arabija) bi mogli da unesu novac u kasu.

Posle tužne odiseje Doni van de Bek napušta klub, verovali ili ne, Đironu će pozajmica koštati pola miliona evra, mada bi sa klauzulama, bonusima transfer mogao da bude 16 miliona. Junajted bi zadržao procenat od buduće prodaje Holanđanina koji ih je koštao blizu 40 miliona.

Bruno Fernandeš navodno želi da ode, ali to toga nema ništa, klub ga se neće odreći, sigurni su Megvajer, Lisandro Martinez, Maunt, Rašford, Šo, Hojlund, Eriksen, Dalo, Entoni, Garnačo, Onana, Maino, MekTominej...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke