Grizman i Saul - Haos, sestrin bes, čekanje i naposletku srećan kraj!

Autor: Boris Jovanović
sreda 01.09.2021.
08:01
Izvor: Sportske.net

Još jedna velika priča okončana u poslednjem trenutku!

EPA-EFE/EMILIO NARANJO
EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Povezane vesti

Poslednji sati u haosu i isčekivanju, transfer je doveden u pitanje, ali na kraju se završilo dobro za sve. Atletiko iz Madrida je prodao Saula, međutim, kasnila je autorizacija i papiri, što je razbesnelo Grizmanovu sestru koja mu je i agent, pa je i povratak Francuza u Atletiko doveden u pitanje. 

Madriđani su uspeli, nešto malo posle ponoći stigla je dokumentacija za Saula od strane saveza, odnosno dozvola da napusti klub, pa je on postao fudbaler Čelsija.

Barselona je na kraju poslala Grizmana na dvogodišnju pozajmicu u bivši klub, opciono druga sezona predstavlja obavezni otkup, za oko 50-tak miliona ako Grizman aktivira klauzule.

Ovaj transfer je omogućio Barsi da dovede iskusnog De Jonga iz Sevilje, koji se pridružio svom prezimenjaku i pojačao holandsku koloniju u Kataloniji. 

Tako je završen najburniji prelazni rok u istoriji kluba, ostali su bez Mesija, otišao je i Griznam koga su platili 120 miliona Atletiku, sada ga vraćaju "Jorgandžijama", jednostavno da bi se oslobodili njegove plate. Novac u kasu je uneo Emerson Rojal koji je tek stigao iz Betisa za devet miliona, prodat je za oko 25 Totenhemu. Otišao je i talentovani Moriba za 16 miliona u Lajpcig, Manaj je poslat u Speciju, ali nisu uspeli da se oslobode Pjanića, Puđa i Umtitija na koje Kuman ne računa. 

Ne zaboravimo, prodat je Todibo, Alenja je u Hetafeu, de la Fuente u Olimpik Marseju, Trinkao na pozajmici u Vulsima. Laporta je rasčistio stvari, smanjio troškove, dovedeni su i Aguero, Erik Garsija, Depaj, De Jong, treći golman Penja, kao i mladi Jusuf Demir, ali je jasno da je ekipa slabija, sve staje u jednu reč, Mesi. 

No, tako je moralo, na kraju videćemo kako će nova Barselona funkcionisati...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke