Grizman na "belom hlebu", uz sve nevolje, meta japanskog besa! Gde će završiti?

Autor: Boris Jovanović
sreda 07.07.2021.
10:00
Izvor: Sportske.net

Više je razloga zbog kojih bi Barsa mogla da se oslobodi "Malog Princa"!

EPA-EFE/Daniel Mihailescu
EPA-EFE/Daniel Mihailescu

Povezane vesti

Antoan Grizman je i dalje tema dana. Sjajni igrač će, vrlo je moguće, biti žrtvovan ako stigne ponuda. Pisali smo, Barsa mora da smanji budžet za plate, da nekoga proda, kako bi otvorila prostor za Mesijevu platu, ali i poboljšala očajnu finansijsku situaciju.

Grizman je logično rešenje, pre svega jer ima zainteresovanih, a i uz dolaske Depaja i Kuna ne bi bio toliko bolan rez. Ali, treba naći nekoga spremnog da plati obeštećenje, ali i garantuje Grizmanu veću platu od 20 miliona evra.

On javno priča da mu ne pada na pamet da ode, ali ako bude suočen sa klupom, prihvatiće veliki klub koji mu garantuje i status i novac koji zarađuje.

Problem je u sledećem, on nigde nije prva opcija. U Sitiju bi se okrenuli Grizmanu, ako propadnu dogovori sa Kejnom, Čelsi hoće Halanda, što se Pari Sen Žermena tiče, čak i da ode Mbape, ne samo zbog fudbalskih razloga, Leonardova meta je Ronaldo.

Sve to ukazuje da Grizman mora da čeka, ali Barsi uz novac, nedostaje i vreme. Moraju brzo da se oslobađaju igrača, kako bi spakovali tim.

Pominje se i opcija da zamene Grizmana za Žoao Feliksa, odnosno da se "Mali Princ" vrati u Atletiko, cena dvojice igrača je bila ista, 120 miliona, Grizman ima značajno veću platu, ali pitanje je da li bi Atletiko pristao, zbog načina na koji je Francuz otišao.

Uz sve nevolje, Grizman je snimljen kako se sa Dembeleom podsmeva Azijatima što je razbesnelo glavnog Barsinog sponzora Rakuten. Iako se izvinio i rekao da mu to nije bila namera, Grizman je završio kao deo besnog tvita prvog čoveka kompanije Hirošija Mikitanija. Japanci su zvali klub, tražili objašenjenje, ali i kaznu za dvojicu fudbalera, no katalonski mediji tvrde da je Grizman zvao glavnog sponzora i da se izvinio za gest, a da će i Dembele to učiniti u narednim danima. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke