Gudelj gleda prema Crnom moru – Šampion Turske želi Srbina!

Autor: Mladen Heleta
utorak 09.08.2022.
17:20
Izvor: Sportske.net

Trabzonspor je spreman da plati samo 1,5 miliona evra za Nemanju Gudelja, ali čini se da će Sevilja pristati na tu ponudu.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Tabzonspor je prošle sezone osvojio sedmu titulu šampiona Turske u istoriji kluba, a ona je došla nakon 38 godina pauze. 

Ovaj klub ima ogromnu bazu fanatičnih navijača i dugo čekana titula je na obali Crnog mora izazvala pravu erupciju oduševljenja. Sada su očekivanja još veća i niko u Trabzonu i ne pomišlja da je ovo bio “blickrig” na jedno leto. Pravi se sistem i veruje se da ono najbolje od ovog tima tek sledi.

Trabzonspor će i ove sezone biti ozbiljan predendent za prvo mesto. Ekipa sada ipak neće biti fokusirana samo na domaće prvenstvo, jer će se igrati Liga šampiona ili Liga Evrope, u zavisnosti od ishoda dvomeča sa Kopenhagenom u plej-ofu za ulazak u elitno evropsko takmičenje.

Trener Abdulah Avdži i rukovodstvo Trabzona zbog toga ne sede skrštenih ruku, pojačali su tim dovođenjem trojice veoma dobrih fudbalera -  Egipćanina Trezega iz Aston Vile, levog beka Erena Elmalija iz Kasimpaše i desnog beka iz Danske Jensa Strigera Larsena.

Sada žele i reprezentativca Srbije Nemanju Gudelja, igrača Sevilje.

Kako prenosi "Mundo Deportivo", na adresu Sevilje stigla je ponuda za Gudelja iz Turske, a u pitanju je Trabzonspor.

Prvak Turske je spreman da plati svega 1,5 miliona evra, ali čini se da će Sevilja pristati i na tu ponudu, pošto je Gudelja angažovala pre tri godine u periodu kada je on bio slobodan igrač.

Gudelj je bio jedan od bitnih igrača u ekipi iz Andaluzije prethodnih sezona, pošto je bio u stanju da igra na više pozicija u odbrani i sredini terena.

Postoji opcija i da Gudelj ostane u klubu, ali samo ako prihvati manja primanja, pošto Sevilja nastoji da smanji platni budžet.

Gudelju je sigurno u interesu da što više igra, kako bi cementirao svoju poziciju u postavi selektora Srbije Dragana Stojkovića, za Mundijal u Kataru.

Sa te strane deluje kao veoma moguća solucija da ga uskoro vidimo u dresu Trabzonspora. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke