Gužva u šesnaestercu, Barsa rasprodaje polovinu štopera?!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 04.04.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Nagomilalo se igrača...

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona pred sobom ima novo burno leto. 

Kod Katalonaca se nikada ne zna, ili neće imati ni centa ili će neočekivano morati da rasprodaju igrače i onda odjednom "povući" finansijske poluge i dovesti pojačanja.

Trenutno su u fazi skraćivanja rostera, a najveća gužva je na štoperskim pozicijama. 

Najveći problem činiće povratnici sa pozajmica - Erik Garsija i Klemen Lengle, za koje se Barsa nada da će pronaći dogovor oko otkupa sa Đironom i Aston Vilom. No, za sada nema naznaka o takvom scenariju.

Na to treba dodati i Čadija Rijada, koji blista u dresu Betisa i Barsa želi da iskoristi pravo da ga otkupi ponovo za sitan novac, jer mu je tržišna vrednost znatno skočila. Četvrti igrač koji ulazi u roster za prvi tim je sjajni Mika Faje, koji blista u Barseloni Atletik i Ćavi ga vidi kao idealno rešenje u rotaciji, jer je levonog. 

Tu su već sada - Ronald Arauho, Pau Kubarsi koji ostaju nedodirljivi, kao i Andreas Kristensen, Žil Kunde i Injigo Martinez za koje je Barsa spremna da sluša ponude. 

Sve u svemu, Barsa ima 9-10 štopera i moraće se da reši polovine. Po svoj prilici, to će biti Erik Garsija, Klemen Lengle, Čadi Rijad i Injigo Martinez, te jedan od tandema - Kunde ili Kristensen. 

Ideja je da Arauho i Kubarsi ostanu prvi tandem, da Kunde bude između beka i štopera, a da Faje bude u rotaciji. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke