Hajduk u transu, Rakitić zaustavio ceo Split: "Kada sam čuo da mi je kum zaplakao..."

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 21.07.2024.
23:56
Izvor: Sportske.net

Pukla je nova splitska bomba!

Hajduk Split
Hajduk Split

Povezane vesti

Novi fudbaler Hajduka iz Splita od danas je i zvanično postao Ivan Rakitić (36).

Proslavljeni reprezentativac Hrvatske potpisao je ugovor na dve godine nakon sezone u Al Šababu iz Saudijske Arabije, a danas je sleteo u Split gde mu je priređen neverovatan doček od strane navijača "bilih".

"Kao što sam rekao na početku, kad me moj venčani kum nazove i kad sam mu rekao da je sve gotovo i kad je zaplakao od emocija... Time je sve rečeno. Kad sam došao pre 17 godina ovde, nisam znao da će se ovo desiti. To je odluka srca, emocija i ljubavi. Osetio sam da me žele i to je od prvog dana bilo sasvim jasno", rekao je Rakitić na konferenciji za medije i razgalio navijače Hajduka.

"Opcija u Hrvatskoj bio je samo Hajduk. Kad smo seli, malo u šali, a malo ozbiljno i kad smo pričali o tome... Kad sam video ženi sjaj u očima, a ona je iz Španije i nema veze s Hrvatskom... Kad vidiš tu sreću kod ljudi i da im je puno srce, onda je i meni sve puno bolje", rekao je Ivan Rakitić koji će tako po prvi put u karijeri zaigrati za jedan hrvatski klub.

Rakitić je rođen u Švajcarskoj gde je ponikao u Bazelu, a nakon toga nastupao je još i za Barselonu i Sevilju odakle je ove zime i stigao u Al Šabab.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 106 utakmica i postigao 15 golova, a bio je deo ekipe koja je na Mundijalu 2018. godine u Rusiji osvojila srebrnu medalju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke