Haland bi mogao da bude unosan posao za engleskog velikana u januaru

Autor: Sportske Net
subota 13.11.2021.
13:12
Izvor: Sportske.net

Dobra prilika?

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Haland ima veliki broj potencijalnih "udvarača" u Evropi, kao što su  Liverpul, Čelsi, Mančester Sitij, Barselona, Juventus i Real Madrid, koji su svi povezani sa njegovim odlaskom.

Međutim, prema izveštajima, Dortmund ima dogovor sa napadačem da se oslobađanje od 64 miliona funti (75 miliona evra) može aktivirati u leto 2022. i Mekmanaman smatra da bi njegov bivši klub Liverpul odmah trebalo da se aktivira.

Mekmanaman veruje da bi ekipa Jirgena Klopa trebalo da iskoristi ovu zlatnu priliku da dobije igrača elitnog nivoa po znatno nižoj tržišnoj vrednosti i da Haland u januarskom prelaznom roku stigne u Englesku, ako uspeju da dogovore finansijski na svim stranama.

Ako Liverpul ima novac, onda je bolje da odu po Halanda, jer je on već dokazan i isplatiće se na duge staze. Neki mladi igrači igraju dobro u kratkom periodu, a onda odjednom vrede 50 miliona funti, kada je njihova prava vrednost 15 miliona funti. To je klub koji prodaje pokušava da napravi što je više moguće od igrača".

Međutim, Dortmund ne želi da se rastane sa svojim napadačem. Izvršni direktor kluba Hans-Joahim Vake nedavno je za nemački "Velt am Sonntag" rekao: „Naravno da će biti teško [zadržati ga]. Ne kažem, međutim, da je to potpuno isključeno. Učinićemo sve što možemo da nam naši vrhunski igrači budu lojalni u budućnosti"

U slučaju kada je Dortmund primoran da proda Halanda sledećeg leta, Vacke je uverio vernike Dortmunda da će pronaći zamenu i dodao: '"Moramo imati samopouzdanja da kažemo da ćemo ponovo naći novog vrhunskog napadača".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke