Haland doneo odluku?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 03.05.2021.
09:58
Izvor: Sportske.net

Da li mogu ovo da garantuju?

EPA-EFE/LARS BARON / POOL
EPA-EFE/LARS BARON / POOL

Povezane vesti

Da li je situacija oko Halanda već rešena pre nego što je letnja trka počela.

Naime, u Dortmundu su sa najvišeg mesta, prvo direktor Cork, pa onda njegov najbliži saradnik, takođe nekadašnji igrač "Milionera", Sebastijan Kel potvrdili da se Norvežanin složio.

Ostaće još jednu sezonu, naredne je klauzula od 75 miliona evra, a računa se da Borusija neće izgubiti baš veliki novac, jer ne postoji niko, uz sve Rajoline najave ko će platiti 150 miliona za Norvežanina, plus provizije za agenta, kao i igračevog oca Alfija. 

Pominjani su Real, Barselona, Siti, Junajted, Čelsi, španski velikani nemaju novac, čini se da ni Englezi nisu u situaciji da troše tako velike pare na jednog igrača.

Spekulisalo se da će Dortmund morati da smanji cenu ako ne uđe u Ligu šampiona, ali oni sigurno neće mnogo smanjiti apetite, jer im se ne isplati da prodaju najboljeg igrača za sumu koja ne odgovara njegovoj stvarnoj vrednosti. Ako ga zadrže još godinu dana, cena mu neće porasti jer postoji klauzula, ali sa druge strane, bez njega bi takmičarske ambicije bile manje, odnosno ciljevi teže dostižni.

"Viđam ga svaki dan, on će ostati u Borusiji", optimista je Kel.

Ali, sa Minom Rajolom u blizini, to ipak nije 100% sigurno.

Haland je dao 37 golova u 38 mečeva i vodeći je strelac Lige šampiona sa 10 golova. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke