Haland i Verner u istoj rečenici - imamo li posao leta?

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 03.03.2022.
17:00
Izvor: Sportske.net

Nemac se nije naigrao u Čelsiju.

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Uprkos odličnoj partiji u sredu uveče protiv Lutona u FA Kupu, fudbaler Čelsija Timo Verner i dalje je neizvestan u planovima zemljaka Tomasa Tuhela za narednu sezonu, a jutro nakon briljantne partije, tema njegovog statusa je u fokusu engleskih medija.

Verner je na leto 2020. godine izabrao Čelsi, mada je cela sportska javnost bila ubeđena da će iz Lajcpiga sigurno u Liverpul kod Jirgena Klopa.

Već drugu godinu tek povremeno blesne i podseti na kvalitet koji ga je preporučio u Premijer ligu, ali to je i dalje nedovoljno da obuzda njegovu frustraciju na "Stamford bridžu".

Poslednja u nizu izazvana je iznenadnim odlaskom višegodišnjeg vlasnika Romana Abramoviča, a naredne nedelje će biti ključne pošto se planira dolazak njegovih predstavnika u London.

Ukoliko pregovori ne urode plodom, povratak u Nemačku je sasvim realna opcija, a imajući u vidu da će Erling Haland gotovo sigurno napustiti Borusiju Dortmund, Verner bi bio idealna zamena za mladog norveškog napadača.

Verner u Čelsiju nedeljno zarađuje 250.000 funti i jasno je da će morati da pristane na smanjenje plate ukoliko želi da dobije veću minutažu.

Nemac je na 76 utakmicama u svim takmičenjima za Čelsi postigao 19 golova i zabeležio jednu asistenciju manje, nedovoljno da zacementira mesto u klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke