Haland je prošlost - Dortmund ima novu gol-mašinu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.06.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Sve je dogovoreno!

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Nakon što je Erling Haland napustio Borusiju iz Dortmunda "milioneri" su krenuli u potragu za novim napadačem.

Dok se još šuškalo da će sjajni Norvežanin otići sa "Vestfalena" u Dotrmund je stigao novi nemački reprezentativac iz Red Bul Salcburga Karim Adejemi, a danas je posao završen sa još jednim golgeterom.

Kako javlja ugledni sportski novinari Fabricio Romano napadač Ajaksa Sebastijan Ale dogovorio je sve sa "milionerima" i postaće nova devetka Borusije iz Dortmunda.

Dormtund će platiti 35 miliona "kopljanicima" za transfer sjajnog golgetera. Ale je prošle sezone briljirao u "crveno-belom" dresu, postigao 34 gola na 42 utakmice i bio drugi strelac Lige šampiona sa 11 pogodaka.

Visoki napadač bio je sjajan u tandemu sa našim Dušanom Tadićem i upravo su njih dvojica najzaslužniji što je Ajaks stigao do nove titule u Holandiji. Sada 28-godišnjaka dele samo još lekarski pregledi do dresa nemačkog velikana.

Pored Alea i Adejemija koji će ojačati napad Dortmund je ovog leta osnažio i defanzivu angažovanjem Frajburgovog štopera Nika Šloterbeka i bivšeg igrača Bajerna Sebastijana Zilea.

Zamena za Aksela Vitsela koji karijeru navjerovatnije nastavlja u Atletiko Madridu biće doskorašnji vezista Kelna Salih Ozkan, a u klub je došao i mladi Holanđanin Džejden Braf polaznik Sitijeve akademije.

Danas srpski omladinci nastavljaju učešće na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Protivnik "orlića" biće Englezi. AdmiralBet nudi sjajnu kvotu 6,25 na pobedu mladih Srba. Navijamo za njih i nadamo se dobitku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke