Halandu "puklo pred očima", direktor mu odbrusio!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 15.01.2022.
08:46
Izvor: Sportske.net

Sve smo bliži epilogu.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Mladi norveški fudbaler Erling Haland frustriran je svakodnevnim spekulacijima o njegovom odlasku iz Borusije Dortmund, a nakon ubedljive pobede nad Frajburgom 5:1 javno je poručio da je razočaran upravom nemačkog kluba.

Norveški napadač biće slobodan na leto 2024. godine, ali već na kraju ove sezone postoji klauzula u ugovoru koja omogućava drugim klubovima da ga dovedu.

Borusija je svesna da će na kraju sezone izvesno ostati bez prvog napadača, ali njemu se ne dopada svakodnevni pritisak koji mu iz kluba dolazi po pitanju odlaska.

"Ćutao sam pola godine na ovu temu iz poštovanja prema klubu, međutim primetio sam da me klub pritiska da što pre odlučim. Klub je počeo što više da me pritiska i ja sam to prihvatio", rekao je Haland posle utakmice uz napomenu da je vreme da se preseče i da se u što kraćem roku odluči šta dalje.

Nedugo nakon Halandovih reči oglasio se i direktor Borusije Hans-Joakim Vacke rekavši da klub ne može da čeka maj kako bi saznao da li će u narednu sezonu ući bez najboljeg igrača.

"On je mlada i neposredna osoba. Dozvoljeno mu je da to radi. Nemamo problem sa njim, ali mora da razume situaciju. Ne možemo da čekamo do maja", poručio je Vacke.

Haland je u ovom trenutku najbliži Real Madridu i Barseloni, koji su spremni da izdvoje između 75 i 90 miliona evra za transfer napadača.

Za to vreme Borusija čini sve da produži ugovor sa bivšim napadačem Red Bul Salcburga i tako probije ograničenu svotu novca koju prema trenutnom može da dobije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke