Het-trik Trosara utišao "Enfild", crni dan Fulama, Poter startovao pobedom!

Autor: Lazar Nikolić
subota 01.10.2022.
17:58
Izvor: Sportske.net

Sve u senci povrede Aleksandra Mitrovića.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Brajtona remizirali su 3:3 u utakmici devetog kola Premijer lige.

Meč je obeležio sjajni Leandro Trosar koji je postigao het-trik za goste.

Domaćin nije znao šta ga je snašlo u prvih dvadeset minuta utakmice. Gosti iz Brajtona predvođeni novim menadžerom Robertom De Zerbijem poveli su već u četvrtom minutu preko Leandra Trosara na asistenciju Danija Velbeka, ponovo je desni bek Aleksander-Arnold delovao jako loše u defanzivi.

Brajton se nije zadovoljio postignutim pogotokom, nastavili su gosti da pritiskaju favorizovanog protivnik i duplirali prednost u 18. minutu, ponovo je strelac bio Trosar, još jednom je grešku načinio Aleksander-Arnold.

Ipak, Liverpul se nije predao, kao što nikada i ne čini na svom "Enfildu". Uspela je ekipa Jirgena Klopa da do kraja ploluvremena smanji zaostatak preko Roberta Firmina, Brazilac je pogodio u 35. minutu na asistenciju Mohameda Salaha.

Već na poluvremenu Klop je u igru ubacio Luisa Dijaza umesto mladog Fabija Karvlja i to mu se isplatilo samo devet minuta kasnije. Upravo je Dijaz asistirao Fiminu koji je svojim drugim pogotkom doneo izjednačenje Liverpulu.

Nastavio je domačin sa naletima i stigao do potpunog preokreta i velike pobede autogolom štopera Brajtona Adama Vebstera u 64. minutu.

Izgledalo je tada da će Liverpul stići do velike pobede nakon sjajnog preokreta, ali je još jednom zakazala odbrana "crvenih". Igrao se 83. minut kada je Mitoma centrirao, a posle loše rekacije Van Dajka lopta je došla do Trosara koji postiže het-trik i donosi veliki bodsvom timu.

Danas nije bio Fulamov dan, ekipa našeg Aleksandra Mitrovića ubedljivo je poražena na svom terenu od Njukasla sa 1:4, a srpski napadač morao je da napusti teren u prvom poluvremenu zbog povrede tetive desne noge.

Sve je krenulo nizbrdo za domaćina u osmom minutu kada je zbog oštrog starta Natanijel Čalaba zaslužio crveni karton.

Samo tri minuta kasnije Kalum Vilson je doveo "svrake" do vođstva. Sa igračem više Njukasl je do kraja poluvremena postigao još dva pogotka. Prvo je MIgel Almieron u 33. minutu dupliraoprednost gostiju, da bi deset minuta kasnije Siin Longstaf postigao novi gol za Njukasl.

U drugom poluvremenu gosti su postigli još jedan pogodak, ponovo je strelac bio Almiron.

Poraz domaćina ublažio je Bobi Rid dva minuta pre isteka 90. minuta.

Novi menadžer Čelsija Grem Poter pobedom je započeo svoju kampanju na klupi "plavaca". Sjani Konor Galager doneo je pobedu Čelsiju na gostovanju Kristal Palasu, bilo je 1:2.

Palas jepoveo u sedmom minutu golom Odosonea Eduara, a izjednačenje Čelsiju doneo je Pjer-Emerik Obamejang svojim "prvencem" u 38. minutu.

Pobedonosni gol ekipi Grema Potera doneo je nekadašnji fudbaler Palasa Konor Galager sjajnim golom u poslednjem minutu meča.

U ostalim utakmicama Everton je slavio na gostovanju Sautemptonu sa 2:1, dok su Bornmut i Brentford odigrali bez golova.

Standings provided by SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke