Hit ideja - Navijači finansiraju bombu leta i to više nije toliko nemoguće!

Autor: Milovan Longinov
sreda 20.10.2021.
09:02
Izvor: Sportske.net

Izvodljivo?

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Barselona je u velikim finansijskim problemima, a kao gigant ne sme da dopusti da to utiče još više na rezultate i njen imidž.

Da bi se vratila u vrh evropskog fudbala u kom nije već neko vreme, mora da bude konkurentna na tržištu i da dovodi najbolje igrače, a takav će narednog leta biti Erling Haland.

Norvežanin ima otkupnu klauzulu od 75 miliona evra koju će svaki klub moći i želeti da plati. Ipak, problem će biti ogromni bonusi za Mina Rajolu i za Halandovog oca, koji će iznositi i do 40-45 miliona evra. 

Zbog toga, Hose Elijas, vlasnik kompanije "Audax" koja je u martu dala ogromnu novčanu garanciju kako bi Đoan Laporta mogao da preuzme predsedničku fotelju, smatra da Barsa ima način da dovede Halanda.

Kako je u pitanju klub u vlasništvu navijača i kao takav jedan od retkih u svetu modernog fudbala, Elijas je predložio da navijači mesečno izdvajaju simboličnu sumu novca za pomoć klubu. 

Na primer, Barsa ima oko 140.000 sosiosa koji se vode kao "vlasnici" kluba i oni na Skupštini glasaju i odlučuju o mnogim temama. Jedna od najvažnijih biće i kupovina novih igrača. 

"Na pamet mi pada nekoliko načina na koje bismo mogli da dovedemo Erlinga Halanda. Postoji mnogo opcija za tako nešto. S obzirom na to da je Barselona klub u vlasništvu navijača, svako od nas bi mogao da donira neku simboličnu sumu i da na taj način pomogne da se prikupi potreban novac. Ja lično bih bez problema prihvatio  da svaki mesec u kasu kluba svako od nas uplaćuje po 50 evra", rekao je Hose Elijas.

Računica kaže sledeće, i da ne pristanu svi, već recimo 100 hiljada sosiosa, da svaki od njih uloži samo 50 evra mesečno, Barsa bi godišnje imala dodatnih 60 miliona evra u kasi. 

Naravno, ovo u praksi nije uopšte toliko jednostavno, ali ovo ni ne bi bila tema da na nedavnoj skupštini jedan od najstarijih sosiosa nije preuzeo mikrofon i rekao sledeće:

"Ja volim ovaj klub ceo svoj život. Imam penziju 800 evra mesečno, ali nemam problem da skupim da svakog meseca dam i 1.000 evra da prebrodimo ovu krizu", rekao je jedan od starijih navijača Barse i postao primer na društvenim mrežama za sve ostale. 

Dakle, nije baš toliko strano i nerealno?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Wednesday, 20.10.2021
15:20

Лукић је ово патентирао још пре 10 година. :)