Hoće li Braco imati sluha? Nagelsmanov spisak pojačanja

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 05.05.2021.
09:40
Izvor: Sportske.net

Vrelo leto u Minhenu.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Dolaskom perspektivnog trenera Julijana Nagelsmana u minhenski Bajern otvoriće se nova etapa u istoriji trofejnog nemačkog kluba, a prema pisanju Sport Bilda nemački stručnjak već ima obrise tima za narednu sezonu.

Ono što brine sve na "Alijanc areni" je kako će aktuelni trener Red Bul Lajpciga funkcionisati sa sportskim direktorom šampiona Hasanom Salihamidžićem budući da je rastanak sa Hansijem Flikom bio motivisan sukobom sa čovekom sa ovih prostora.

Nagelsman već zna sa kojim igračima bi pojačao tim, ali pita se i Salihamidžić u kriznoj godini obeleženoj koronavirusom.

Kako se može čuti, velika Nagelsmanova želja je fudbaler Intera Akraf Hakimi, koji je blizu da nakon šampionske sezone napusti "Đuzepe Meacu".

Nemac je svestan da na desnom beku Benžamin Pavar nema pravu alternativu, bez obzira na kvalitete Jošue Kimiha, kojem je prirodna pozicija u veznom redu.

Hakimi je fudbaler ofanzivnih karakteristika i dobrog prodora, a značiće mu i što je već igrao u Bundesligi tokom dovogodišnjeg boravka u Borusiji iz Dortmunda.

Drugi veliki problem je sredina terena, gde posle Kimiha i Leona Gorecke ne postoji fudbaler svetske klase, kakav je bio Tijago Alkantara.

Korentin Toliso već je bivši, povrede su dodatno sputale Francuza da ostavi dublji trag u Minhenu, a šta tek reći za Marka Roku, simbola loše transfer politike kluba nakon najuspešnije sezone u istoriji kluba.

Nagelsman bi voleo da sredinu pojača dovođenjem Eduara Kamavinge iz Rena, kojeg već više od godinu dana motri Real Madrid, i Florijana Nojhausa iz Borusije Menhengladbah.

Naposletku, tu je i odlazeći fudbaler PSŽ-a Julijan Draksler, koji će na leto kao slobodan igrač promeniti klub. Videćemo da li bi Bajern želeo da baci oko.

Sve će biti jasnije kada Nagelsman po završetku sezone zasuče rukave i krene u posao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak