Hoće li Čelsi prelomiti, ovo bi bio drugi najveći transfer u istoriji fudbala! I više je nego realan!

Autor: Boris Jovanović
utorak 08.06.2021.
08:52
Izvor: Sportske.net

Roman Abramovič nema nameru da stane, da li je ponuda već spakovana?

Epa/Will Oliver
Epa/Will Oliver

Povezane vesti

Roman Abramovič igra na velike ulofe. Naime, potraga za napadačem bi bila završena ako bi plati apsolutni britanski rekord i u stvari jedno od najvećih obeštećenja svih vremena u svetu fudbala. 

U pitanju je Erling Haland za koga Borusija traži blizu 200 miliona evra. To bi bio drugi najveći transfer u istoriji fudbala posle Nejmarovog, a iako će naredne sezone Norvežanin koštati oko 75 miliona, izgleda da su "Plavci" spremni da ga kupe po gotovo tri puta većoj ceni, kako bi pretekli konkurenciju.

Čak i da Borusija pristane (pominje se da bi talentovani Ejbraham bio deo čitavog posla) treba ubediti Halanda koji želi u Španiju.

To je Rajolin deo posla, ali pomoći će plata, prema informacijama engleskih medija Haland bi u Čelsiju zarađivao oko 17 miliona evra po sezoni, to ne može da odbije. Jer, ako bi otišao u Real ili Barselonu eventualno ne bi mogao da računa na više od 10, ovo je ipak ponuda iz snova. 

Ostaje da Čelsi prelomi, da izdvoji veliki novac, prodaće nekoliko igrača, ali opet oni malo mogu da unesu u kasu. 

Prva meta je bio Lukaku koji je jeftiniji, oko 120 miliona, ali želi da ostane u Italiji. Plus Haland je mlađi i garancija za budućnost. 

Videćemo da li će doći do raspleta, namera Dortmunda je da prodaju Sanča Junajtedu, da zadrže Norvežanina još sezonu, ali postoji novac za koji neće oklevati da li da daju zeleno svetlo.

Abramovič želi da vrati dominaciju u Engleskoj, a Haland bi možda bio i najvažniji faktor u trci sa Sitijem pre svega, ali i Junajtedom i Liverpulom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke