Hoće li Liverpul preživeti? Utakmice na svaka četiri dana, vezni red okrnjen

Autor: Nemanja Janošev
subota 13.08.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Povrede upalile alarm.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop nalazi se u nezavidnom položaju na samom startu sezone zbog manjka "dubine" u veznom redu.

Brojka igrača na sredini terena jeste zadovoljavajuća, ali da li i kvalitet koji može da se nosi sa najvećim izazovima? Uoči dolaska u Bangokok na pripreme, Klop je rekao da nije zabrinut zbog svog veznog reda ističući da ima dovoljno fudbalera na mestima u srcu terena.

Istina je, ima i to u vidu Fabinja, Hendersona, Tijaga, Kejte, Milnera, Džonsa, Eliota, Karvalja i Okslejd-Čembrlena. Međutim, da li je su ova imena dovoljno kvalitetna da vrate titulu na "Enfild" i bude ozbiljan takmac Mančester sitiju?  U nekoj meri jesu, ali pitanje dobija na značaju posebno nakon spoznaje da je Oks povređen na duže staze, dok Tijaga ne bi trebalo očekivati u barem narednih pet, šest sedmica, ako ne i više. Tako Klop u rotaciji ostaje sa Fabinjom, Hendersonom, Kejtom, Milnerom, Džonsom, Karvaljom i Eliotom, s tim da mladi Harvi često bude upotrebljen kao zamena za Moa Salaha kada Egipćanin mora da odmori, dok je Karvaljo znatno ofanzivnija opcija (profil poput Kutinjovog).

Milnerov doprinos u ekipi je ogroman, ali upitno je koliko kvaliteta i poboljšanja donosi kada je u igri. Kertis Džons više nije u srcu radara nemačkog stratega i tako se ostaje na Fabinju i Hendersonu te rovitom Kejti koji se vraća iz povrede. Kada se u obzir uzme da Liverpul igra 23 utakmice do pauze pred Svetsko prvenstvo, te da to znači utakmice na svaka četiri dana, utisak je da Jirgen Klop nema dovoljnu dubinu na sredini terena, a ni prekopotreban kvalitet koji može da napravi razliku za ono što predstoji.

Džud Belingem je meta, ali za sledeće leto i Liverpul je spreman da se upusti u trku za njegov potpis koji će vredeti oko 100.000.000 evra. Klop ga vrlo ceni, ali nemačkom strategu se trenutno žuri. Spominjao se Sportingov Mateus Nunjes, no od toga za sada nema ništa.

"Da možemo da dovedemo vezistu, zar mislite da to do sada već ne bismo uradili", bilo je kontrapitanje Jirgena Klopa na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Sve je izvesnije da Liverpul neće više izlaziti na tržište do kraja prelaznog roka, te da će Klop improvizovati s onim što ima, te ne bi iznenadilo ukoliko bi i mladi Stefan Bajčetić dobio priliku, čak i u Premijer ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke