Hrvat postaje najskuplji i ruši rekord Megvajera!

Autor: Stefan Matić
utorak 06.12.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net

Teško da će ga Lajpcig zadržati.

EPA-EFE/Abir Sultan
EPA-EFE/Abir Sultan

Povezane vesti

Joško Gvardiol ima tek 20 godina a već glasi za jednog od najboljih štoper današnjice. 

Reprezentativac Hrvatske je na Mundijalu u par navrata pokazao svoju klasu, što je samo doprinelo na njegovoj traženosti koja će Lajpcigu napraviti dosta "problema", ali i doneti veliki novac u kasu nemačkog kluba. 

Gvardiol je pojačao RB Lajpcig jula prošle godine, Nemci su platili oko 19 miliona evra za njegov dolazak iz Dinamo Zagreba. Levonogi štoper je već sada procenjen na 60 miliona evra, dok u redu za njega stoje klubovi poput Mančester Junajteda, Čelsija, Real Madrida i Barselone. Joško je bio Tuhelov prioritet dok je Nemac vodio Čelsi, ali je smena trenera usporila pregovore sa Lajcpigom. Podsetimo, Lajpcig je već dogovorio prodaju Nkunkua u Čelsi za sumu od 60 miliona evra. Posao je olakšalo i to što je francuski napadač imao otkupnu klauzulu, što u ugovoru hrvatskog defanzivca ne postoji. 

"Što se tiče mogućnosti transfera na leto 2023. godine, nismo u žurbi i mogu jasno reći da ne postoji dogovor ni sa jednim klubom. Sigurno, dosta klubova se interesuje za njega, ali Joško ima dugogodišnji ugovor u Lajpcigu gde se oseća srećnim. Njegov razvoj je neverovatan i RB igra odlično pod Markom Rozeom", izjavio je agent Gvardiola, Marjan Šišić.

Gvardiol ima ugovor do 2027. godine, jasno da bi u slučaju prodaje tokom naredno leta srušio rekord Harija Megvajera kao najskupljeg defanzivca. Podsetimo, Junajted je platio oko 87 miliona evra kako bi doveo tadašnjeg igrača Lestera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke